Elon Musk'ın düşen Starship roketi, otomobili bu hale getirdi!

SpaceX geçtiğimiz günlerde, astronotların Mars yüzeyine ineceği Starship roketinin ilk yörüngesel test uçuşunu gerçekleştirdi. Fakat roket kalkıoştan sadece dört dakika sonra havada patladı. Ortaya çıkan videoda Starship'in son yörünge test uçuşu lansmanında bir izleyicinin minivanını ne hale getirdiğini görüyoruz.

Starship'in ilk yörünge test uçuşu 20 Nisan'da gerçekleşti ve kalkıştan sadece dört dakika sonra SpaceX, roketin havada patlamasıyla sebebiyle uçuşu sonlandırmak zorunda kaldı. Görevin iptali, Starship'in birinci aşama güçlendiricisi Super Heavy'nin ikinci aşama uzay aracından ayrılamaması ve tüm roketin takla atmaya başlamasına, irtifa kaybetmesine ve nihayetinde görevinde başarısız olmasına neden olmasından sonra geldi.

ELON MUSK MEMNUN

Bu trajik sona rağmen, SpaceX çalışanları ve şirketin CEO'su Elon Musk, Starship'in havalandığı kısa sürede elde edilen başarıdan dolayı çok mutlu oldular ve Musk, Twitter'da tüm SpaceX çalışanlarını harika bir fırlatma için tebrik etti. Bunun nedeni ise roketin fırlatma rampasından yükselme şansının bile düşük olduğu bu durumda roketin oldukça iyi bir yüksekliğe çıkabilmesiydi.

İZLEYİCİNİN MİNİVANI DAĞILDI

NASASpaceFlight'tan (NSF) Chris Bergin, Starship'in fırlatılmasından kaynaklanan enkazın minivanını yok ettiği anı yakaladı. Minibüs tamamen yok olmadı, ancak fırlatma alanından araca fırlayan beton parçaları, arka kısma ciddi hasar verdi.

Bergin, görüntüleri Twitter hesabı üzerinden yayınladı ve bu riskleri bilerek görüntüleri yakalamak için bölgede olduklarını ifade etti.

 

Elon Musk'ın düşen Starship roketi, otomobili bu hale getirdi! ile ilgili etiketler Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.