Elon Musk, Twitter algoritmasındaki manipülasyonu kabul etti: "Sorunları düzelteceğiz"

Twitter'da Türkiye'deki seçimlere yönelik yapılan operasyonlarda FETÖ ve PKK'lı hesapların ön plana çıkarılmasına ilişkin haber sonrası, Twitter'ın sahibi Elon Musk'tan açıklama geldi..

2023 seçimlerine sayılı günler kala Türkiye'de Twitter'da yapılan operasyonlar FETÖ ve PKK destekçisi hesapların paylaşımları kullanıcıların hesaplarında ön plana çıkartılıyor.

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Yaşanan bu olay sosyal medyada büyük tepkilere neden olurken "Sana Özel ve Takip Edilenler" algoritmasının bilinçli olarak kullanıcılara sunulduğu iddia edildi

MUSK: SORUNLARI DÜZELTECEĞİZ

"Algoritmamız aşırı derecede karmaşık ve dahili olarak tam olarak anlaşılmış değil. Sorunları bulunca düzelteceğiz. Daha çekici tweet'ler sunmak için basitleştirilmiş bir yaklaşım geliştiriyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. "

Elon Musk, Twitter algoritmasındaki manipülasyonu kabul etti: "Sorunları düzelteceğiz"

31 MART'TA KODLARI AÇACAKLAR

"Twitter, 31 Mart'ta tweet önermek için kullanılan tüm kodları açacak."

ELON MUSK DAHA ÖNCE DE MANİPÜLASYONU KABUL ETMİŞTİ

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almadan önce platformun manipülasyon amacıyla kullanıldığını itiraf ettiği ortaya çıktı.

MANİPÜLE EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Elon Musk, Twitter kullanıcılarının haber akışı algoritması tarafından manipüle edildiğini söyledi. Musk yaptığı paylaşımda tweetlerin popülerliğe ve kullanıcının ilgi alanlarına göre değişmesi gerektiğini belirtmişti.

Yaptığı açıklamada "Algoritma tarafından farkında olmadığınız şekillerde manipüle ediliyorsunuz" ifadelerini kullanan Musk, takipçilerine ekranın sağ üst köşesindeki yıldıza dokunarak Twitter akışlarını "Son tweet'leri" gösterecek şekilde düzeltmelerini söyledi.

Elon Musk, Twitter algoritmasındaki manipülasyonu kabul etti: "Sorunları düzelteceğiz" - Resim : 2
.

Elon Musk, Twitter algoritmasındaki manipülasyonu kabul etti: "Sorunları düzelteceğiz" ile ilgili etiketler Elon Musk Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.