Elon Musk Tesla’dan yalnızca “asgari ücret” alıyor! İşte şok eden detay!

Elon Musk’ın 2019 yılından bu yana Tesla’da neredeyse bedavaya çalıştığı ortaya çıktı. Elon Musk, Tesla’dan 2019’dan beri hakkı olan maaşı almıyor…

Musk, Tesla sayesinde hala şaşırtıcı miktarlarda para kazanmaya devam etme potansiyeline sahip, ancak normal çalışanlarının para kazandığı şekilde değil! Bunun nedeni, CEO'nun California asgari ücret yasası uyarınca gerekli olan yalnızca 23.760 $ aldığı 2019'dan beri herhangi bir nakit maaş almamış olmasıdır.

Şirketin çeşitli finansal ve piyasa değeri hedeflerini tutturması durumunda, kendisine piyasa fiyatının çok altında yüz milyonlarca hisse senedi satın alma hakkı veren kazançlı hisse senedi opsiyon paketleri sayesinde gezegendeki en zengin insanlardan biri haline geldi. 2012'de kendisine verilen opsiyon paketinin süresi, 10 potansiyel opsiyon bloğundan 9'unu aldıktan sonra geçen yıl sona erdi.

TESLA NE KADAR BAŞARILI OLURSA OLSUN, ELON MUSK PORTFÖYÜNE EKLEME YAPAMAYACAK

Elon Musk Tesla’dan yalnızca “asgari ücret” alıyor! İşte şok eden detay!

Yani şimdilik Musk, Tesla ne kadar başarılı olursa olsun portföyüne ekleme yapmayacak. Elbette kimsenin faturalarını ödemesine yardımcı olması için bir GoFundMe sayfasına sponsor olması gerekmiyor. Ne de olsa, Forbes tarafından yapılan gerçek zamanlı bir tahmine göre, lüks marka imparatorluğu LVMH'nin başkanı Bernard Arnault'un ardından gezegendeki en zengin ikinci kişi. Musk'ın yaklaşık 198 milyar dolarlık net değeri var ve bu, eğer istekliyse Twitter'a bir kez daha fazla ödeme yapmaya yetecek kadar para.

Ve Tesla onun liderliği altında ne kadar iyi işler yaparsa o kadar değerli olur. Tesla hissesinin 412 milyon hissesine doğrudan sahip ve hisse başına 23.34 dolarlık kelepir fiyattan 304 milyon hisse daha satın alma opsiyonuna sahip.

TESLA’NIN HİSSELERİ 2023’TE %69 DEĞERİNDE ARTTI!

Bu hisselerin ve opsiyonların, kullanım fiyatına göre ayarlanan değeri, Cuma günkü kapanışa göre 142 milyar dolar. hisseler geçen yıl %65 değer kaybetmişti fakat Tesla hisseleri güzel bir şekilde toparlandı ve 2023'te şu ana kadar %69 arttı. Bu da Musk'ın net değerine 61 milyar dolar eklemeye yetecek kadar!

Musk’ın 2019 yılından bu yana Tesla’dan asgari ücret tutarının dışında para almaması herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Dünyanın en zengin ikinci adamının, özel hayatına parasını nasıl yönettiği merak konusu.

Elon Musk Tesla’dan yalnızca “asgari ücret” alıyor! İşte şok eden detay! ile ilgili etiketler Elon Musk Tesla asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.