Elon Musk tekrar dünyanın en zengin insanı oldu: Yeni tartışma başladı

Elon Musk, Bloomberg'ün milyarderler listesinde Bernard Arnault'u geçerek zirveye çıkmayı başardı. Fakat yeni bir tartışma başladı; çünkü Musk Forbes'un listesinde halen ikinci sırada yer alıyor.

Dünyanın en zenginleri arasındaki servet yarışları devam ediyor. Twitter'ı satın almasının ardından yaşadığı servet kaybının ardında ikinci sıraya düşen Elon Musk, yeniden zirvedeki yerini aldı. Elon Musk, Bloomberg’ün her gün güncellediği milyarderler listesinde Bernard Arnault’u geçerek yeniden birinci sıraya yükseldi. Fakat Fobes'un listesine göre halen ikinci sırada.

Bloomberg'in en zenginler listesi:

  1. Elon Musk - 192 milyar dolar
  2. Bernard Arnault - 187 milyar dolar
  3. Jeff Bezos - 144 milyar dolar
  4. Bill Gates - 125 milyar dolar
  5. Larry Ellison - 118 milyar dolar

Forbes'un en zenginler listesi:

  1. Bernard Arnault - 216,9 milyar dolar
  2. Elon Musk - 200,2 milyar dolar
  3. Jeff Bezos - 143,3 milyar dolar
  4. Larry Ellison - 132,2 milyar dolar
  5. Bill Gates - 114 milyar dolar

LİSTELER NEDEN FARKLI?

Forbes ve Bloomberg listelerindeki farklılığın sebebi iki kuruluşun da servet hesaplamasında kullandığı metodoloji farkı.

Bloomberg, hesaplamasında piyasalar, ekonomi ve Bloomberg haberlerinden faydalanıyor, sayıları New York borsasının gün sonu hisse değerlerine göre güncelliyor.

Forbes ise her beş dakikada bir milyarderlerin sahip olduğu bilinen tüm varlıklarının değerini hesaplıyor, sadece bir borsa üzerinden ilerlemiyor.

Elon Musk tekrar dünyanın en zengin insanı oldu: Yeni tartışma başladı ile ilgili etiketler Elon Musk Forbes Bloomberg
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.