Elon Musk tarihe geçti! 200 milyar dolar kaybeden ilk insan oldu

Space X'in kurucusu Elon Musk, bir yıldan biraz daha uzun bir sürede servetinin yarı yarıya azalması nedeniyle 200 milyar dolar kaybeden ilk insan oldu.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nden yapılan hesaplamalara göre, Tesla'nın sahibi Elon Musk geçen yıl yaklaşık 200 milyar dolar kaybettii ve bu kadar parayı kaybeden ilk kişi oldu.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Musk, Tesla'nın piyasa değeri geçen yılın sonunda 1 trilyon doları aştıktan sonra 340 milyar dolarlık net servete sahipti. Ancak, serveti şu anda 137 milyar dolar değerinde.

Analistler, kayıpların, Musk'ın Twitter'ı satın almasını izleyen haftalarda düşüşünü yoğunlaştıran ve bu yıl %65 oranında düşen Tesla hissesinin zayıf performansına bağlanabileceğini söylüyor.

Musk, sosyal medya platformunu satın alma maliyetini karşılamaya yardımcı olmak için Tesla hisselerini satıyor ve bu da yatırımcıların Twitter'ı Tesla'ya tercih ettiği yönünde suçlamalarına yol açıyor.

Elon Musk tarihe geçti! 200 milyar dolar kaybeden ilk insan oldu ile ilgili etiketler Tesla Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.