Elon Musk paylaştı! Beyin çipi takılan felçli hasta düşünce gücüyle satranç oynadı

Neuralink çipi nakledilen ilk felçli hasta, düşüncelerini kullanarak bilgisayardan oyun oynamayı başardı. Elon Musk, satranç oynayan felçli hastanın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Amerikalı milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu Neuralink şirketi, omzundan aşağısı felçli olan 29 yaşındaki Nolan Arbaugh'un beynine bir çip yerleştirdi.

Ardından hasta kısa sürede Mouse'un imlecini hareket ettirmeyi başardı. Şimdiyse bilgisayarı kullanıp oyun bile oynayabiliyor.

ELON MUSK PAYLAŞTI!

Yaklaşık bir ay sonra Neuralink şirketi, sosyal medya platformu X üzerinden, Arbaugh'un "telepati" isimli beyin çipi sayesinde sadece düşünce gücünü kullanarak satranç oynadığı bir canlı yayın yaptı. Videoyu Elon Musk da X hesabından paylaştı. 

Elon Musk, beyin çipi ile ilgili “Muhtemelen doğuştan kör olan insanların bile Neuralink çipini kullanarak görmesini sağlayacağız.” demişti.

Elon Musk paylaştı! Beyin çipi takılan felçli hasta düşünce gücüyle satranç oynadı ile ilgili etiketler Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.