Elon Musk kendi üniversitesini kuruyor

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın ABD'de üst düzeyde eğitime odaklanacak bir üniversite kurduğu belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, ABD'nin Teksas eyaletinin Austin şehrinde bir üniversitenin inşasını finanse etmeyi planlıyor. Musk'ın bu üniversite için 100 milyon dolar kaynak aktaracağı belirtiliyor. Bu eğitim kurumu en üst düzey eğitimi merkezine alacak.

Buna göre, üniversiteden önce 50 kişilik STEM odaklı bir ilk ve ortaokul açılması planlanıyor. Bu okul "en üst düzeyde eğitime adanmış" olacak. Okulla ilgili ayrıntılar yetersiz, ancak başvuruda üniversitenin "deneyimli öğretim üyeleri" istihdam edeceği ve "simülasyonlar, vaka çalışmaları, imalat/tasarım projeleri ve laboratuarlar" dahil olmak üzere uygulamalı öğrenme deneyimleriyle desteklenen geleneksel bir müfredata sahip olacağı belirtiliyor.

Elon Musk kendi üniversitesini kuruyor

Başvuruda okulun “harçsız” olma niyetinde olduğu belirtiliyor, ancak harç alabilir ve ihtiyaç temelli burslar sunabilir. Okulun vakıf mütevellilerine, memurlarına, çalışanlarına veya aile üyelerine kabul garantisi vermediğini belirten başvuruya göre öğrenciler liyakate göre seçilecek.

Dünyanın en zengin insanı konumundaki Musk'ın serveti 243.5 milyar dolar seviyesinde.

Elon Musk kendi üniversitesini kuruyor ile ilgili etiketler Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.