Elon Musk ile dalga geçer gibi ültimatom yayınladılar!

Aralarında tanınmış politikacılar, sanatçıların bulunduğu kısaca her kesimden milyonlarca kişinin sosyal medya şifrelerinin sızdırıldığı iddiası gündemi sarstı. Kendilerine "Breached" adını veren sosyal medya korsanları konuyla ilgili açıklama yaptı. Korsanlar açıklamada Twitter'ın sahibi Elon Musk'ı da hedef aldı. Musk'la adeta dalga geçen korsanlar, Space X şirketinin kurucusu olan Elon Musk'a akıl verdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Teknolojinin gelişmesi ve internetin yaygınlaşması ile sosyal medya, insanların vazgeçilmezleri arasına girdi.

400 MİLYON KİŞİNİN SOSYAL MEDYA ŞİFRELERİ ÇALINDI!

Tüm dünyada yaklaşık 4,70 milyara insan tarafından kullanılan Twitter, Instagram ve Facebook şifrelerinin, önce çalındığı sonra da sızdırıldığı iddia edilmişti. Aralarında tanınmış politikacılar, sanatçıların bulunduğu kısaca her kesimden milyonlarca kişinin şifrelerinin sızdırıldığının ortaya çıkmasından sonra, sosyal medya kullanıcılarının çok acele şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyarı yapılmıştı.

ŞİFRELERİ ÇALAN GRUP AÇIKLAMA YAYINLADI!

400 milyon sosyal medya kullanıcısının, şifrelerinin çalınması ile adeta şok oldukları ifade edildi. Bununla birlikte bilgisayar hırsızlarının ise bir açıklama yaptıkları öğrenildi. Sosyal medya korsanları, "Merhaba sevgili ihlal kullanıcıları;" şeklinde yazıya başlayarak, "400 milyondan fazla tekil twitter kullanıcısının bir güvenlik açığından kazınmış verilerini satıyorum. Bu veriler tamamen özeldir, ayrıca ünlülerin, politikacıların, şirketlerin, normal kullanıcıların e-postalarını ve telefon numaralarını ve çok sayıda OG ve özel kullanıcı adını içerir." dediler.

BİLGİSAYAR KORSANLARI DOĞRUDAN ELON MUSK'U HEDEF ALDILAR!

Öte yandan şifre korsanlarının açıklamalarında, Twitter’ı bir süre önce satın alan Elon Musk'ı doğrudan hedef aldıkları görüldü. Kendilerine "Breached" adını veren korsanlar açıklamalarında, "Twitter veya Elon Musk, bunu okuyorsanız zaten 400 milyon kullanıcının cezasını ihlal ederek, 5,4 milyon ihlalin üzerinde bir GDPR cezası alma riskini alıyorsunuz demektir. Facebook'un yaptığı gibi (533 milyon kullanıcının çalınması nedeniyle) GDPR ihlal cezalarında 276 milyon USD ödemekten kaçınmak için en iyi seçeneğiniz. Bu verileri özel olarak satın almaktır. Buradaki resmi sahibi aracı adam @pompompurin veya yönetici @Baphomet aracılığıyla gidebilir. Bundan sonra bu konuyu sileceğim ve bu verileri bir daha satmayacağım. Ve veriler başka hiç kimseye satılmayacaktır. Bu da birçok ünlünün ve politikacının kimliği, kripto dolandırıcılığı, sim takası, Doxxing ve kullanıcılarınızı yapacak diğer şeylerden korunmasını engelleyecektir." yazdıkları görüldü.

MUSK'LA DALGA GEÇER GİBİ NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ YAZDILAR!

Yine aynı bilgisayar ve şifre korsanlarının, Elon Musk'la adeta dalga geçer gibi bundan sonra yapması gerekenleri yazdıkları belirtildi.

Şifre kırıcı korsanlar, açıklamalarının devamında, "Bir şirket olarak size olan güveni kaybetmeyin ve böylece mevcut büyümeyi engelleyin ve aynı zamanda ünlü içerik oluşturucuların ve etkileyicilerin Twitter'da saldırıya uğradığını hayal edin. Bu onların kesinlikle platformun hayaleti olmasına ve twitter video paylaşım platformu hayalinizi mahvetmesine neden olacaktır. İçerik oluşturucular, ayrıca Twitter politikasını değiştirme hatasını yaptığınız için büyük bir tepki aldınız. İçerik oluşturuculara göre, bu hassas bir zamandır, bu da işleri çok daha kötü hale getirecektir ve emin değilseniz her zamanki gibi Twitter'da bir anket yapın ve insanlar kaderlerini seçsinler. Çünkü sonunda bu verilerin ihlal edilmesi şirketin hatası." yazdılar.

Elon Musk ile dalga geçer gibi ültimatom yayınladılar! ile ilgili etiketler Sosyal Medya Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.