Elon Musk hızlı toparlandı: Yeniden dünyanın en zengin insanı

Teknoloji milyarderi Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra çeşitli faktörler nedeniyle servetinde büyük bir düşüş yaşamıştı. Fakat Elon Musk’ın geri dönüşü hızlı oldu ve yeniden dünyanın en zengin insanı konumuna yükseldi.

Twitter’ı satın aldıktan sonra zorlu bir mali süreçten geçen Elon Musk, bu dönemde dünyanın en zengin insanı unvanını kaybetmişti. Serveti hala şaşırtıcı derecede yüksek olsa da, yaşadığı süreç sonucu büyük para kaybetmişti.

2023’e 137 milyar dolar net servetle giren Elon Musk, tarihte kendi servetinden 200 milyar dolar kaybeden ilk kişi oldu. Fakat çabuk toparlandı.

YENİDEN DÜNYANIN EN ZENGİNİ

Bloomberg, Güney Afrikalı milyarderin şu anda 187,1 milyar ABD Dolar servete sahip olduğunu ve Moet Hennessy Louis Vuitton’un CEO’su Bernard Arnault’u 5 milyar dolar farkla geride bırakarak dünyanın en zengini unvanını geri aldığını açıkladı.

Son dönemde Tesla hisselerinde yaşanan yükselmeler ve yatırımcıların yeniden markaya ilgi göstermesi Musk’ın yeniden zirveye çıkmasının temel sebebi. Tesla ayrıca birkaç model için fiyat noktasını düşürdüklerinde elektrikli arabalara olan ilgide bir artış gördü.

Elon Musk hızlı toparlandı: Yeniden dünyanın en zengin insanı ile ilgili etiketler Elon Musk Tesla
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.