Elon Musk 'hayalet para' diye yanıtladı

Game of Thrones'ta Arya Stark rolüyle tüm dünyanın tanıdığı oyuncu Maisie Williams, Twitter hesabından takipçilerine 'Bitcoin almalı mıyım?' sorusunu yöneltti. Bu soruya dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Elon Musk yanıt verdi. Musk, Williams'ın sorusuna kripto para için "Hayalet para" nitelemesi ile yanıt verdi. Musk bu yanıtı verdiğinde Bitcoin'in değeri zirveye çıkmıştı.

Fiyatı bu sene 5 bin doların (yaklaşık 38 bin TL) altını gören Bitcoin son olarak 17 bin 400 dolardan (yaklaşık 134 bin TL) işlem görüyordu. Bu son değer, kripto paranın bugüne kadar gördüğü en yüksek rakamdan sadece 3 bin dolar düşük.

Değerindeki artış, kripto paraya olan ilgiyi de yeniden artırdı. Game of Thrones'da Arya Stark rolüne can veren genç yıldız Maisie Williams, pazartesi günü Twitter'da bir anket paylaşarak "Sizce kenara Bitcoin atmalı mıyım?" sorusunu yöneltti.

Bu soruya 800 binin üzerinde takipçisi "hayır" oyu verse de binlercesi çeşitli internet mimleriyle cevap vererek ünlü yıldızı yatırım yapmak için cesaretlendirdi.

Williams'a yanıt verenler arasında dünyanın en zengin 3. iş insanı Elon Musk da bulunuyordu. Musk, The Witcher dizisindeki bir şarkıya atıf yaparak "Witcher'ınıza bir Bitcoin atın" (Toss a bitcoin to ur Witcher) cümlesi ile cevap verdi.

Bir başka Twitter kullanıcısının yanıtıysa en eski Bitcoin mimlerinden biriyle oldu. Bu mimde "Büyülü internet parası/ Bize katılın" metniyle bir büyücü resmi bulunuyordu.

Elon Musk 'hayalet para' diye yanıtladı

Bunun üzerine Musk, tweet zincirini birer hayalet ve dolar tomarı emojisine yer verdiği şifreli bir mesajla devam ettirdi. Musk'ın bu paylaşıma The Onion adlı haber sitesinin, "hayalet para" (ghost money) ifadesini içeren bir makalesinin bağlantısını kullandığı görüldü. 

Elon Musk 'hayalet para' diye yanıtladı - Resim : 2

2017'de yazılmış bu makale, Bitcoin'in rekor kıran fiyat artışını yaşamasından hemen önce yayımlanmış ve içeriğinde şu ifadeler bulunuyordu:

"Bitcoin bu yazının yayımlandığı sırada kaybını kısmen telafi etmişti. Uzmanlar da bunu, en iyi kullanım alanı anonim olarak eroin almak olan hayalet paranın bile arada bir geri sıçrayabileceğine yordu."

Elon Musk'ın kripto paradan bahsetmesi, bir kere daha dolandırıcıları cezbetti. Onun kripto parayla ilgili takipçilerini, kullanıcı adı ve profil resmini taklit edip anonim bir adrese Bitcoin yollamaya çağırarak para sızdırmaya çalıştılar.

Elon Musk 'hayalet para' diye yanıtladı - Resim : 3

2018'de The Independent'in yaptığı araştırma haberde, 400'ün üzerinde insanın paralarını geri almayı umarak dolandırıcılara binlerce dolar değerinde kripto para yolladığı belirtilmişti

Musk bu sene Twitter'da "yeni seviyelere" ulaştığını ileri sürdüğü bu duruma daha fazla müdahale etmesi için o tarihlerde CEO Jack Dorsey'i uyarmıştı.

"Bu hiç hoş değil" diyen Musk devamında ise, "Twitter'daki troll/bot ağları kamuoyunu yanlış yönlendirip insanları dolandırarak berbat bir sorun teşkil ediyor." ifadesini kullanmıştı.

Twitter o sıralar bu tip faaliyetleri yasaklayan kuralları olduğunu söylemiş ve platformda dolandırıcılığı önlemek için "artniyetli kişilerin evrilen yöntemlerine sürekli olarak uyum sağladığını" iddia etmişti.

Elon Musk 'hayalet para' diye yanıtladı ile ilgili etiketler Bitcoin elon musk arya stark maisie williams
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.