Elon Musk 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ı adeta batırdı!

Elon Musk'ın 44 milyar dolar ödeyerek satın aldığı ve adını X olarak değiştirdiği sosyal medya platformu Twitter'ın güncel değeri ortaya çıktı. Platform tam yüzde 71 değer kaybı yaşamış durumda.

Milyarder Elon Musk'ın olaylı bir şekilde satın aldığı ve yeniden markalamaya giderek adını X olarak değiştirdiği Twitter, eski günlerini mumla arıyor.

Elon Musk'ın yönetiminde madddi açıdan gerileme yaşayan platform, reklam verenlerin çekilmesi nedeniyle önemli gelir kaybı yaşadı. Yeni CEO Linda Yaccarino, yatırımcıları ikna etmekte çok zorlanıyor. Bunun en büyük nedeni ise yine Elon Musk diyebiliriz.

YÜZDE 71 DEĞER KAYBETTİ

Varlık yönetim şirketi Fidelity tarafından yapılan bir çalışma, X'in (Twitter'ın) güncel değerini ortaya koydu. Fidelity'nin araştırmasına göre X'in değeri, Elon Musk'ın satın aldığı günden bu yana yüzde 71 düşerek 12,76 milyar dolar oldu.

TOPARLANMA SİNYALLERİ VAR

X'in güncel değeri ile ilgili çalışmalar, geçmiş dönemlerde de yapıldı. Aynı çalışmayı Mayıs 2023'te yapan Fidelity, şirketin değerinin 15 milyar dolar civarında olduğunu açıklamıştı. Ekim 2023'te ise Reuters, X'in mali değerini gösteren bir araştırma yaptı. Bu araştırmaya göre şirketin değeri 8 milyar dolardı. X, ölçümlenen en dip seviyeden yüzde 50 daha değerli konuma gelmiş gibi görünüyor.

ELON MUSK ÇENESİNİ TUTAMIYOR

Elon Musk, X'in zor durumda olduğunu kabul ediyor. Hatta iş insanına göre platform, iflas riski ile karşı karşıya. Ancak Elon Musk, tüm bunlara rağmen lafını esirgemiyor ve geri adım atmıyor. Hatta daha birkaç ay önce bir etkinliğe katılan Musk, tam olarak "Eğer biri bana reklam veya para yoluyla şantaj yapacaksa s... gitsin. Lanet olsun. Yeterince açık oldu mu?" ifadelerini kullanmıştı.

Elon Musk 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ı adeta batırdı! ile ilgili etiketler Elon Musk X (Twitter) Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.