Elif Şafak'tan Batı'ya skandal çağrı!

Daha önce ABD'de yayın yapan New York Times gazetesinde Türkiye'yi hedef alan açıklamalarda bulunan yazar Elif Şafak, bu kez de İngiltere'de yayın yapan The Guardian'da yazdığı yazıda skandal ifadeler kullandı.

Yazar Elif Şafak, daha önce defalarca yaptığı gibi yine Türkiye'yi Batı'ya şikayet etti. İngiltere'de yayın yapan The Guardian'da bir yazı kaleme alan Elif Şafak, Batı'nın Türkiye'ye müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

Şafak, ayrıca Türkiye'deki Batı karşıtlığının yanlış olduğunu da kaydetti. Seçim dönemlerinde HDP'ye oy isteyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan düşmanlığıyla ülkesini sürekli kötüleyen Elif Şafak şu ifadeleri kullandı:

 "BATI, HALKIN DİRENMESİNE YARDIM ETMELİ"

"Türkiye uzaklaşsa bile Batı, halkın direnmesine yardım etmeli."

 İLK DEĞİL!

Elif Şafak, daha önce de İsveç’te yayımlanan Svenska Dagbladet Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında Türkiye’de son dönemde meydana gelen gelişmeleri küstah sözlerle değerlendirmişti. Şafak, "Basının düşmesi, kadına yönelik şiddetin artması, gücü paylaşma iradesinde yetersizlikle birlikte Türkiye çeşitlilik ve birlikte yaşama kültürünü oluşturmada başarısız oldu. Gerçek şu ki; geriye doğru gidiyoruz, nasıl başka uluslara örnek olabiliriz ki?” ifadeleriyle tepki çekmişti.

 

Elif Şafak'tan Batı'ya skandal çağrı! ile ilgili etiketler Elif Şafak The Guardian
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.