Elif Çakır başörtüsünü çıkardı, saldırı başladı!

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır'ın başörtüsünü çıkarma kararı tartışma yarattı... Çakır'a daha önce kamuoyunda gündeme geldiği Kabataş olayları üzerinden tacizler yapıldı!

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır'ın bugün gazetesinde yayımlanan yazısında kullanılan yeni fotoğrafı dikkat çekti.

Yeni fotoğrafta uzun yıllardır tesettürlü olan Çakır'ın başörtüsünü çıkardığı gözlendi.

İktidara muhalif muhafazakarların kalem oynattığı Karar Gazetesi'nde yazan Elif Çakır'ın başörtüsünü çıkarması kamuoyunda büyük ses getirdi.

Çakır’ın ismi daha önce Gezi Parkı provokasyonu sürecinde dönemin Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini olan Zehra Develioğlu’nun “Kabataş İskelesi’nin önünde belden yukarısı çıplak, elleri deri eldivenli, başları bandanalı onlarca erkek tarafından yerlerde sürüklendiği, üzerine idrar yapıldığı” iddiaları ile gündeme gelmişti.

Bu iddiaları Star gazetesinde görev aldığı dönem haberleştiren ve doğrular nitelikte yazılar kaleme alan Elif Çakır, daha sonra kamera görüntüleriyle yalanlanan bu iddialar nedeniyle ‘özür’ çağrılarına muhatap olmuştu.

KABATAŞ ÜZERİNDEN BAŞÖRTÜSÜ TACİZ

Elif Çakır'ın başörtüsünü çıkarması da özellikle muhalif kanatta "Kabataş olaylarına" gönderme yapılarak alaycı bir dille gündeme getirildi.

Twitter'da, "Elif Çakır tesettürlü olup Kabataş yalancısı değil mi?", "Kabataş yalancısı Elif Çakır başını açmış.. Örtüsü de yalanmış zaar" ve "Bir grup üstü çıplak deri elbiseli adam bacımızın başörtüsünü açmışlar. Yok affedersiniz yanlışlık olmuş kendisi açmış" ve benzeri pekçok yorum paylaşıldı.

Elif Çakır'ın başörtüsü siyasetçilerin de gündemindeydi...

CHP'li Mücahit Avcı, "Elif Çakır, başörtüsü varken de yalancıydı, çıkarmış yine yalancı. Yani demem o ki kıyafetin, zihniyete bir tesiri yok. Kötüyseniz, kötüsünüzdür." ifadeleri ile Karar Gazetesi yazarına yüklenirken Yeni Akit gazetesi ise haberi "Evrim geçirdi: Elif Çakır'ın Kabataş'tan sonra başörtüsü de yalan oldu!" başlığı ile verdi.

Sol medyada da haber genel olarak Kabataş olayları anımsatılarak "Kabataş yalanını ortaya atan Elif Çakır türbanını çıkardı" şeklinde sunuldu.

Elif Çakır başörtüsünü çıkardı, saldırı başladı! ile ilgili etiketler başörtüsü Karar gazetesi Yazar elif çakır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.