Macron'u koruyup Erdoğan'ı suçladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a ve Hz. Muhammed'e olan saldırılarına en sert tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Halk TV'ye konuk olan CHP Meclis üyesi Elfin Tataroğlu ise bu durum karşısında suçu Cumhurbaşkanı Erdoğan'da buldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı sözleri tüm dünyada gündem oldu. İslam’a açıkça savaş açan Macron, yüce dinin küresel terörizm olduğunu ileri sürerek haddini aştı. Onlarca camiyi de ibadete kapatan Macron, Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürleri de devlet binalarına yansıtarak krizi iyice tırmandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Macron’un zihinsel hastalığa sahip olduğunu vurgulayarak, Fransız mallarına yönelik boykot çağrısı yaptı.

Tüm bunlar yaşanırken, CHP’nin durduğu çizgi şaşırtmadı. Halk TV’de bir programa katılan CHP Meclis üyesi Elfin Tataroğlu, Macron’un kendi siyasetini inşa edebilmek için dozu artırdığını söyledi. 

MACRON'A SAVUNMA

Tataroğlu, Erdoğan'ın tepkisine karşı çıkarak, “Hiçbir şey iyi gitmiyor şu anda. Fransa'da Macron da kendi siyasetinini inşa edebilmek için dozu çok arttırıyor. Ama yine de bu son tahlilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği yanıtlar hem Macron'a yönelik hem de Merkel'e yönelik söylenmeyecek dozda. Erdoğan da bunları çok yükseltti. Nazi benzetmesi faşist demesi bunlar Almanya'da suç. Dolayısıyla bu onlar için çok ağır bir hakaret” dedi.

Macron'u koruyup Erdoğan'ı suçladı - Resim : 2

Macron'u koruyup Erdoğan'ı suçladı ile ilgili etiketler Halk TV CHP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan macron Elfin tataroğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.