Elektronik harp ve füze çalışmaları hız kazanacak

Savunma Sanayii İcra Komitesi, yerli ve milli projelerle ilgili önemli kararlara imza attı. Komite, TSK ve güvenlik güçlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik elektronik harp, kent güvenliği sistemleri, muhabere, silah, mühimmat, füze ile muhtelif platformlara ilişkin çeşitli projelere ilişkin kararlar aldı.

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının sonunda alınan kararlar yazılı bir açıklama ile duyuruldu.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, savunma sanayiindeki gelişmeler ele alınmış; TSK ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik; elektronik harp, kent güvenliği sistemleri, muhabere, silah, mühimmat, füze ile muhtelif platformlara ilişkin çeşitli projeler karara bağlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve güvenlik birimlerinin başarıyla sürdürdüğü çalışmalarında yerli ve milli savunma sanayinin tasarladığı, geliştirdiği ve ürettiği ürünlerin öneminin son gelişmelerle bir kez daha ortaya çıktığı kaydedildi.

Savunma sanayii sektörünün Kovid-19 kaynaklı salgına rağmen çalışmalarına ara vermeden devam ettiğine dikkat çekilen toplantıda, teknoloji odaklı ve Ar-Ge temelli savunma sanayii politikasının güçlenerek süreceği, sektörler arası tecrübe paylaşımı ve ihracata yönelik çalışmaların artacağı kaydedildi. Türkiye'nin tam bağımsız savunma sanayii hedefiyle kararlı bir şekilde yoluna devam edeceği vurgulandı.

Elektronik harp ve füze çalışmaları hız kazanacak ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Füze TSK Güvenlik silah savunma sanayi icra komitesi elektronik harp
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.