Elektrikte indirimli tarife başlıyor! Konut ve esnaf elektrik birim maliyeti düşüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından elektrikli tarifede verilen indirim müjdesinin yürürlüğe gireceği tarih belli oldu. Üreticilerle bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK yetkililerinin de katıldığı toplantı sonrasında yeni tarifenin detayları belli oldu. Yeni elektrik tarifesi 1 Mart’ta yürürlüğe girecek.

Son artışlarla beraber küçük ticarethanelerde elektrik birim maliyeti vergiler dahil 2.74 TL, sanayide bu rakam 2.28 TL, meskenlerde ise ilk kademe 1.37 TL, ikinci kademe 2.06 TL olarak belirlenmişti. Esnafın elektrik maliyetini düşürmek adına kademeli tarife uygulamasına geçilmesi planlanırken; EPDK, yüzde 10, 20 ve 30 indirim olması durumunda birim maliyetin nasıl olacağına dair üç alternatif üzerinde çalıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de yeni düzenlemeyle beraber esnafın elektrik faturalarında yüzde 25'lik bir indirimin söz konusu olabileceğini ifade etti. Esnaf tarifesinde yüzde 25 indirim olursa düşük tarifede elektrik birim maliyeti 2.06 TL'ye kadar düşecek ve böylece de esnafın elektrik birim maliyeti konutların ikinci kademesine çekilecek.

Elektrikte indirimli tarife başlıyor! Konut ve esnaf elektrik birim maliyeti düşüyor!

Farklı esnaf gruplarının aylık ortalama tüketim rakamları da birbirinden farklı. Bakanlık, elektrik dağıtım şirketlerinden kırılımları istedi. Aylık 100 kilovatsaat ila 3 bin ve üstü kilovatsaatlik elektrik tüketen esnaf grupları çıkarılıyor. Buna göre, kademeli tarifede günlük tüketim miktarına karar verilecek.

Önümüzdeki hafta Kabine Toplantısı'nın ardından yeni tarifelerin açıklanması bekleniyor. Elektrikte faturalara yansıyacak ve vatandaşları pandemi koşullarının getirdiği enerji piyasası artışlarından koruyacak yeni indirimli tarife 1 Mart'ta yürürlüğe girecek.

Elektrikte indirimli tarife başlıyor! Konut ve esnaf elektrik birim maliyeti düşüyor! ile ilgili etiketler Elektrik İndirim kademeli elektrik tarifesi
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.