Elektrikli scooterlar için düğmeye basıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Elektrikli bisiklet ve elektrikli scooter gibi mikro hareketlilik sistemlerine standart getirecek. Söz konusu standartların belirlenmesine yönelik Mikro Hareketlilik Odak Grup Toplantısı, sektördeki paydaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın koordinasyonunda elektrikli bisiklet ve elektrikli scooter ile ilgili Mikro Hareketlilik Odak Grup Toplantısı, sektör temsilcilerinin katılımı ile dün gerçekleştirildi.

MİKRO ULAŞIM SİSTEMLERİNİN GELECEĞİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun talimatı ile online olarak iki oturumda gerçekleştirilen toplantıda ulusal ve uluslararası başlıkları ile şehir yaşamına hareket ve özgürlük katan, çağdaş mikro ulaşım sistemlerinin geleceği, sektörün şu anki durumu ve sağlanması gereken standartlar tüm detayları ile ele alındı.

ÜÇ ÖNEMLİ ODAK: MOBİLİTE, LOJİSTİK VE DİJİTALLEŞME

Toplantıda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Daire Başkanı Yunus Emre Ayözen, Bakanlığın vizyonu ve stratejisi doğrultusunda belirlemiş oldukları üç önemli odağın mobilite, lojistik ve dijitalleşme olduğunu ve en önemli unsuru mobilite olarak gördüklerini ifade etti. Ayözen, “Özellikle bu işin paydaşları ile micromobility hususunda yapacağımız çalışmalara yön vermek adına katılımcı bir demokrasi ile Bakanlığımızın belirleyeceği vizyona katkı sağlamanızı bekleyeceğiz. Yine önümüzdeki haftalarda da Sayın Bakanımızın katılımıyla bu işin sonucunu belirleyeceği ve bir deklarasyonun yapılacağı başka bir oturum daha gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

BİREYSEL ULAŞIM İHTİYACI İÇİN ÇÖZÜM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Esma Dilek ise, Kovid-19 sonrasında aracı olmayan ulaşım şekillerinde genel olarak artış yaşandığını, bu nedenle regülatif tarafta oluşan boşluğu güçlendirmek adına aktif rol aldıklarını vurgulayarak, “Bakanlık olarak, mikro hareketlilik araçlarının içerisinde bulunduğumuz Kovid -19 sürecinde de kişilerin bireysel ulaşım ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir çözüm olarak insanlara tanıtılmasında ve bir seçenek olarak sunulmasında aktif rol almamız gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Elektrikli scooterlar için düğmeye basıldı ile ilgili etiketler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı elektrikli scooter Adil Karaismailoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.