Elektriği kesilen Kılıçdaroğlu gaz lambası ışığında konuştu: Bir hafta karanlıkta kalacağız

Elektrik zamlarını protesto etmek içim faturasını ödemeyen CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'nun elektriği 2,5 ayın sonunda kesildi. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile gaz lambası ışığında kamera karşısına geçen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir hafta karanlıkta kalacağız" dedi.

Haftalar önce elektrik zamlarını protesto etmek için faturasını ödemeyeceğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektriği 2,5 ay sonra kesildi. Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile gaz lambası ışığında kaydettiği videoyu yayınladı.

"Evimize hoş geldiniz. Eşimle birlikte sizleri selamlıyoruz," diyerek konuşmasına başlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir avuç holding ceplerini dolduracak diye memleketimizin onurlu insanları fakirliğe sürükleniyor. Söyleyeceklerim, halkın bu adaletsiz düzene karşı yükselttiği sestir." notuyla paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasındayız. Yani fırtınanın tam gözündeyiz. Saraylı eşkıya holdinglerin cepleri dolacak diye halkın elektrik gibi, gıda gibi temel hakları gasp edildi bu ülkede. Bu eylemim sivil itaatsizlik çağrısı değil bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir. Dünyanın en zengin 26 insanın serveti dünya nüfusunun yarısına eşit. Zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul hale getirildi. Bu zenginler servetlerinin yüzde 1'ini paylaşsalar okula gidemeyen bütün çocukların eğitim masrafları karşılanır. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu sistem artık miadını. Neoliberalim artık can çekişiyor. İşte ben bu aç gözlü politikacıların yarattığı karanlığa karşı ayaktayım. Bu eylemin sivil itaatsizlik çağrısı değil bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir. Bu dünyada tüm demokratlara sesleniyorum: Samimilerse onlar da halkları için harekete geçsinler. Erdoğan'a sesleniyorum; enerjiye yaptığın zamları geri çek. KDV'yi sıfırla. Kimse merak etmesin karanlıkları aydınlığa çıkaracağız."

Elektriği kesilen Kılıçdaroğlu gaz lambası ışığında konuştu: Bir hafta karanlıkta kalacağız ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu elektrik kesintisi Selvi Kılıçdaroğlu gaz lambası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.