Elazığ'da çıkardıkları yüksek ses binayı yıktı!

Elazığ'da aralık ve ocak aylarındaki depremlerde hasar gören binaların yıkımlarına devam edilirken, ekiplerin 8 katlı bir binayı ses dalgaları ile yıktıkları an kaydedildi.

 

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen ve 4'ü Malatya'da 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8'lik depremin ardından şehirde başlatılan yıkım ve yapım çalışmaları aralıksız sürüyor. Kent merkezi dahil bir çok mahallede devam eden yıkımlar çevre güvenli alındıktan sonra kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda merkeze bağlı Sarayatik Mahallesi İstasyon Caddesinde bulunan 8 katlı bir apartmanın da kontrollü şekilde yıkımına başlandı.

YÜKSEK FREKANSLI SES DALGALARIYLA YIKILDI

Binanın yıkımı sırasında iş makinelerinin müdahalesinin yanı sıra ses dalgalarından da faydalanıldı. Binanın belirli noktalarına iş makinesinin darbelerinin ardından çalınan yüksek frekanslı korna sesiyle destek verildi.

BÖBREK TAŞI KIRAR GİBİ YIKTILAR

Korna sesini oluşturan birlikte ses dalgalarının etkisiyle 8 katlı bina yıkıldı. O anlar ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kayda alındı.

Elazığ'da çıkardıkları yüksek ses binayı yıktı!

ELAZIĞIN BİNALARI YORGUN

Yetkililer, 'Elazığ'ın binaları depremden dolayı çok yorgun. Kolonları kesiyoruz, binanın son kolonunun da kırdıktan sonra ses dalgalarının vermiş olduğu titreşimle bina yıkılıyor” dedi.

Elazığ'da çıkardıkları yüksek ses binayı yıktı! ile ilgili etiketler Elazığ bina yıkım sesli

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.