El Bab'a doğru hareket ettiler

Türkiye , Menbic’in güney batısındaki El Bab’a yeni bir askeri konvoy gönderdi.

Suriye'nin kuzeyinde küçük bir ilçe olan ve Türkiye sınırına 21 kilometre mesafede bulunan Menbic, bir anda tüm aktörlerin odak noktasına yerleşti. PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin ilçeyi terk etmemesi üzerine Türkiye operasyona başlayacağını ilan etti. Bunun üzerine hem ABD hem de Rusya Menbic’te YPG’ye kalkan oldu.

ruslar
Menbic’e yardım götüren Rus konvoyu ilk kez fotoğraflandı. İlçe ve çevresinde aynı zamanda ABD konvoyları da sürekli hareket halinde.

ruslar2

EL BAB'A HAREKET ETTİLER

Bu arada Türkiye ise Menbic’in güney batısındaki El Bab’a yeni bir askeri konvoy gönderdi.

konvoy2

DENGELER DEĞİŞTİ

Ankara'dan peş peşe yapılan bir sonraki hedefin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin kontrolündeki Menbic olacağı açıklamaları, tüm dengelerin değişmesine neden oldu.Önce bölgede ABD zırhlı araçları fotoğraflandı, ardından YPG ani bir manevrayla Menbic'in batısındaki köyleri Suriye rejimine bıraktığını duyurdu.

ABD VE RUSYA BÖLGEDE

Türk özel kuvvetleriyle araya tampon bölge oluşturmak için atılan adımdan sonra hem Rusya hem de ABD Menbic'te birlikte devriye gezmeye başladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ise, önceki gece yaptığı açıklamada Menbic'te durumun oldukça karmaşık bir hal aldığını belirterek, bölge için caydırıcı ve güvence verici yeni bir askeri misyon başlattığını açıkladı.

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde 500'den fazla askeri olduğu biliniyor.

El Bab'a doğru hareket ettiler ile ilgili etiketler Menbic El Bab
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.