Ekrem İmamoğlu'na Erzurum mitinginde taşlı saldırıya dava

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde gerçekleşen taşlı saldırıya ilişkin dava açıldı. Davada 28 kişi yargılanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Erzurum'da yaptığı miting sırasında çıkan olaylarla ilgili iddianame kabul edildi.

7 Mayıs'ta yaşanan olayda bir gurp mitinge taşlarla saldırmıştı. Saldırı sonucu 17 kişi yaralanarak hastanelik olmuştu.

28 KİŞİ YARGILANACAK

Olayla ilgili, 28 kişi hakkında "silahla kasten ve basit yaralamaya teşebbüs" suçundan dava açıldı. Sanıklar hakkında 2 yıl ile 9 yıl arasında hapis cezası istendi.

NTV'de yer alan habere göre; İddianamede zanlıların birbirlerini tanımadıkları, münferit olarak olay yerinde bulundukları belirtildi. Faillerin arasında fikir ve eylem birliği bulunmadığından örgütlü bir suç tespit edilmediğine yer verildi.

'KOZALAK FIRLATTIM' DEDİ, TAŞ FIRLATTIĞI TESPİT EDİLDİ

Şüphelilerin ifadeleri de iddianamede yer aldı; bazıları olayların arasında kaldıklarını iddia etti, bazıları ise kendilerine yapılan saldırıya karşılık verdiklerini öne sürdü. Kozalak fırlattığını söyleyen bir zanlının ise kamera kayıtlarından birkaç kez taş attığı tespit edildi.

Sanıklar Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Davanın tarihi ise henüz belli değil.

Ekrem İmamoğlu'na Erzurum mitinginde taşlı saldırıya dava ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Erzurum Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.