Ekrem İmamoğlu da Telegram'a yöneldi

WhatsApp'ın kullanıcılarına sunduğu yeni gizlilik sözleşmesi sonrası uygulamadan kaçışlar sürüyor. Kamu kurumları bir bir BİP'e geçtiğini açıklarken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Telegram hamlesi geldi.

WhatsApp'ın Avrupa Birliği üyesi ülkeler dışındaki ülkelere yeni bir güvenlik sözleşmesini zorunlu tutmasının ardından başlayan tepkiler büyüyor.

Milyonlarca kişi yeni alternatif uygulama arayışına geçerken, BİP, Telegram ve Signal uygulamalarının öne çıktığı görüldü.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN TELEGRAM DUYURUSU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Telegram kanalı kurduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.

Kanalına katılım için vatandaşları davet eden Ekrem İmamoğlu, İstanbul ile ilgili son gelişmelerin ve bildirimlerin bu kanalda yer alacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

WhatsApp 4 Ocak tarihinde kullanıcılarına yeni bir gücenlik sözleşmesi sunmuştu. Bu sözleşmeyi 8 Şubat tarihine kadar onaylamayanların hesabını kullanamayacağı belirtilmişti.

Avrupa Birliği üyeleri hariç tüm ülkelerde uygulanacak bu sözleşme 'çifte standart' tartışmalarını da beraberinde getirmişti.

Kullanıcıları bazıları sözleşmeyi okumadan kabul ederken, bazıları zaten bilgilerinin alındığını düşünüp kabul etti. Kimileri de bunu kesinlikle kabul etmeyeceğini belirterek yeni uygulama arayışına girdi. Bazı kullanıcılar ise konuyla ilgili kararsızlığını sürdürüyor.

Bu süreçte Türkiye'de, Turkcell'e ait BİP'e yönelen kişi sayısında patlama yaşandı. BİP, bir günde bir milyondan fazla kişi tarafından indirildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada yerli uygulamalara geçiş tavsiye edilirken, 'Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalsın' denildi.

Bu çağrının ardından pek çok kamu kurumu BİP hesabı açarak WhatsApp hesaplarını kapatma kararı aldı.

Ekrem İmamoğlu da Telegram'a yöneldi ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu WhatsApp telegram
GÜNÜN VİDEOSU

Metrobüste panik! Bir anda dumanlar yükseldi, trafik durdu!

Beylikdüzü’nde seyir halindeki metrobüsün arka kısmından yükselen dumanlar korkuttu. Yolcular metrobüsü panikle boşaltırken, dumanların çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.