Ekrem İmamoğlu, Almanya'da Türkiye düşmanı Kati Piri ve Cem Özdemir ile görüştü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye karşıtlığıyla tanınan Avrupa Parlamentosu eski Türkiye Raportörü Kati Piri ve Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir ile görüştü. Kati Piri, İmamoğlu için, "Yükselen popülizm ortasında umut işareti" tanımını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü olarak görev yapan ve açıklamalarıyla sık sık Türkiye'yi hedef alan Hollandalı siyasetçi Kati Piri ile Almanya'da görüştü.

Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen Güvenlik Konferansı'nda bir araya gelen ikiliden Kati Piri, Ekrem İmamoğlu için övgüler yağdırarak, "Vatandaşlarının demokratik özlemlerini temsil ediyor ve yükselen popülizm ortasında umut işareti" dedi.

Yeni Şafak'ın haberine göre; Ekrem İmamoğlu, konferansta Türkiye karşıtlığıyla bilinen Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir ile de görüştü.

Ekrem İmamoğlu, Almanya'da Türkiye düşmanı Kati Piri ve Cem Özdemir ile görüştü


KATİ PİRİ'NİN UNUTULMAZ AÇIKLAMALARI

Kati Piri, geçtiğimiz aylarda Avrupa Dış İlişkiler Konseyi'nin internet sitesinde yayımlanan makalesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı muhalefetin desteklenmesi çağrısını yapmış, "Dikkatinizi Türkiye'deki demokratik güçleri desteklemeye çevirin" dedi.

Piri, 15 Temmuz sonrası darbe girişimini "Trajedi" diye nitelendirmiş, darbe girişiminin üzerinden 2 ay sonra Türk halkına hata yaptığını itiraf ederek, 15 Temmuz'u anlayamadıklarını söylemişti: "Bu o gece yeterince iyi anlayamadığımız bir gerçeklikti. Türk halkıyla empati yapmayarak hata yaptık."

Ayrıca Piri, Türk yargısını hedef alan 10 büyükelçiye destek vermiş, attıkları geri adım nedeniyle de rahatsız olmış, bunun "utanç verici bir görüntü" olduğunu belirterek sosyal medya hesabından Osman Kavala'ya özgürlük çağrısında bulunmuştu.

Ekrem İmamoğlu, Almanya'da Türkiye düşmanı Kati Piri ve Cem Özdemir ile görüştü ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Kati Piri Almanya cem özdemir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.