Ekran kartı almak isteyenlere iyi haber: Stoklar arttı, fiyatlar düşebilir

Kripto madencilerinin toplu ekran kartı alımı yapmaları fiyatların artmasına neden olmuştu. Avrupalı perakendecilerin stoklarına yaşanan iyileşme ile birlikte 2022 yılında ekran kartı fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Bu durum ekran kartı almak isten ve fiyatların düşmesini bekleyenler için iyi bir haber olacağı anlamına geliyor.

Ekran kartı stokları tekrardan yükselmeye başladı. 3DCenter tarafından hazırlanan rapor, birçok ekran kartının kullanılabilirliğinin 2021’in başından bu yana en iyi seviyede olduğunu ve gelişmeye devam ettiğini gösteriyor. Stoklar düşük olduğunda ve çok fazla derecede talebin olması durumunda ekran kartı kıtlığı yaşanabiliyor. Bu durumda ekran kartları MSRP'ye (Üreticinin Önerdiği Perakende Fiyatı) kıyasla daha yüksek fiyatlara satılıyor.Fiyatlar düşse bile MSRP’nin halen altında veya yakınında değiller. 3DCenter raporunun vurguladığı gibi, AMD GPU’lar artık MSRP’ye göre ortalama yüzde 45 farkla satılıyor, olması gereken fiyata göre büyük bir artış, ancak yine de geçen ayki yüzde 63’lük MSRP’den düşük.Ekran kartı almak isteyenlere iyi haber: Stoklar arttı, fiyatlar düşebilir

ShiftDelete'de yer alan habere göre, Nvidia GPU’larında ise durum daha kötüydü ve geçen ay ortalama olarak MSRP’nin yüzde 77 üzerinde fiyatla satılıyordu. Neyse ki, Nvidia fiyatları da düştü ve şimdi ortalama olarak yüzde 57 MSRP’ye alıcı buluyor. Bu, özellikle üst düzey GPU’lar için hala çok fazla, fakat en azından düşüş görülebiliyor.

Ekran kartı almak isteyenlere iyi haber: Stoklar arttı, fiyatlar düşebilir ile ilgili etiketler ekran kartı mining nvidia gup kripto amd
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.