Ekonomik güven Aralık'ta 7 ayın en düşük seviyesine geriledi

Ekonomik güven endeksi, Aralık ayında 97,6 puan olarak açıklandı. Endeks Kasım ayındaki değeri 99,3'ten yüzde 1,8 oranında gerilemiş oldu. Endeks Eylül ayından bu yana düşüş kaydederken Aralık ayındaki değer, geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana kaydedilen en düşük değer oldu.

Aralık ayı ekonomik güven endeksi, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Endeks, bir önceki aydaki değeri 99,3'ten 97,6'ya düştü.

Tüketici, reel kesim imalat sanayi, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşler ekonomik güven endeksine de yansıdı.

Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre Aralık ayında yüzde 3,1 oranında azalarak 68,9, reel kesim güven endeksi yüzde 1,7 oranında azalarak 110,1, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,5 oranında azalarak 118,8, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,4 oranında azalarak 121,5 ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,9 oranında azalarak 90 puan olarak ölçülmüştü.

 
Ekonomik güven Aralık'ta 7 ayın en düşük seviyesine geriledi ile ilgili etiketler Ekonomik Güven Endeksi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.