Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarih verdi: Enflasyon ne zaman gerileyecek?

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantı sonrası ilk açıklama geldi. İşte detaylar...

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantı sonrası ilk açıklama geldi.

ENFLASYON NE ZAMAN GERİLEYECEK?

Açıklamada, "Fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesine yönelik para politikasındaki sıkı duruşun maliye ve gelirler politikası ile desteklenmesiyle yılın ikinci yarısında yıllık enflasyonda belirgin bir gerileme bekliyoruz" denildi.

Açıklamada, reform alanları arasında olduğu belirtilen tarımsal üretimin artırılması ve desteklerin yeni modele bağlanması konusunun EKK’da görüşüldüğü belirtilerek, “OVP’de öncelikli reform alanlarımız arasında yer alan tarımsal üretim planlaması ve yeni destek modeli detaylı olarak istişare edilmiştir. Model ile gıda arz güvenliğine yönelik stratejik tarım ürünlerinde hedef yeterlilik oranları belirlenerek üretim planlaması yapılacaktır. Ayrıca, tarımsal üretimde ve su kullanımında destekleme modelinin yanı sıra yeni teknolojilerin kullanımı ile verimliliğin artırılması ve yurt içinde üretimin geliştirilmesine yönelik atılması gereken ilave adımlar değerlendirilmiştir” denildi.

OVP EYLEMLERİNİN 81'İ TAMAMLANDI

Toplantının gündeminin planlanan eylemlerdeki ilerleme olduğu hatırlatılan yazılı açıklamada, OVP’de 2024 için takvimlendirilen 81 eylemden ilk çeyrekte 20’sinin tamamlandığı, diğer eylemlerde de mesafe alındığı belirtildi.

Açıklamada, enflasyonla mücadele işaret edilerek sıkı para politikasının maliye ve gelirler politikasıyla desteklenmesi sonucu yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüş beklendiği kaydedilerek, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketiyle harcama kontrolü, tasarruf artışı ve yatırımların öncelik sırasına alınmasının enflasyonla mücadeleye katkı vereceği kaydedildi.

Yazılı açıklamada, politika belgelerindeki eylemlerin kararlılıkla uygulandığı vurgularken, cari açık, uluslararası kaynak girişi, rezervler, ülke risk görünümü ve istihdamda olumlu bir gidiş olduğu, yapısal reformların önemi vurgulandı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarih verdi: Enflasyon ne zaman gerileyecek? ile ilgili etiketler ekonomi
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.