EKOBS nedir? EKOBS Bordro Sorgulama nasıl yapılır?

EKOBS (Ek Ödeme Bordro Sistemi), Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan personellerin ek ödeme bordrolarını elektronik ortamda görüntüleyebilmelerine sağlamasıyla araştırılmaya başlandı. Bu çerçevede 'EKOBS nedir?' veya 'EKOBS nasıl kullanılır?' gibi sorular merak konusu oldu. Peki EKOBS nedir? EKOBS Bordro Sorgulama nasıl yapılır? İşte EKOBS hakkında merak edilenler...

EKOBS (Ek Ödeme Bordro Sistemi), Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan personellerin ek ödeme bordrolarına e-devlet üzerinden kolaylıkla erişebilmelerini sağlayan bir hizmettir. Bu sistem, kamu hastanelerinde görev yapan ikinci ve üçüncü basamak personellerinin ek ödemeleriyle ilgili bilgilere elektronik ortamda ulaşmalarını sağlar. Peki EKOBS nedir? EKOBS Bordro Sorgulama nasıl yapılır? İşte EKOBS hakkında merak edilenler...

EKOBS NEDİR?

EKOBS, ikinci ve üçüncü basamak kamu hastanelerinde, ağız veya diş sağlığı merkezlerinde çalışan personeller için sunulmaktadır. EKOBS sayesinde çalışanlar, ek ödemelerine ilişkin detaylı bilgilere erişebilir ve bordrolarını e-devlet üzerinden görüntüleyebilir veya bilgisayarlarına indirebilirler.

EKOBS nedir? EKOBS Bordro Sorgulama nasıl yapılır?

EKOBS Bordro Sorgulama işlemi için iki farklı yöntem bulunmaktadır: e-devlet platformu ve EKOBS resmi web sitesi. İşlemi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

EKOBS BORDRO SORGULAMA NASIL YAPILIR?

EKOBS Bordro Sorgulama işlemi için "https://www.turkiye.gov.tr/saglik-kamu-hastaneleri-ek-odeme-e-bordro-ekobs-hizmeti" bağlantısına tıklayın.

Ardından, TC kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sisteme giriş yapın.

Bu şekilde bordro sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

EKOBS nedir? EKOBS Bordro Sorgulama nasıl yapılır? - Resim : 2

EKOBS RESMİ WEB SİTESİNDEN BORDRO SORGULAMA

EKOBS resmi web sitesi için "https://ekobs.saglik.gov.tr/Login" bağlantısına gidin.

Kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizle sisteme giriş yapın.

Ardından bordro sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

EKİP PORTAL EKOBS SORGULAMA

Birinci basamak kamu hastanelerinde çalışan personellerin EKOBS üzerinden bordro sorgulama işlemi yapamazlar. Çalışanların ek ödeme bilgilerini sorgulamak için "EKİP PORTAL" adlı bir sistem kullanmaları gerekmektedir. EKİP PORTAL üzerinden sorgulama yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

"https://ekipportal.saglik.gov.tr/signin" bağlantısına gidin.

"Uygulamaya Git" seçeneğini seçin.

E-posta ve şifre bilgilerinizle Ortak Giriş Noktası üzerinden sisteme giriş yapın.

"Maaş Bilgilerim" butonunun yanında bulunan "Ek Ödeme Bilgilerim" butonuna tıklayın. Bu şekilde birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalışan personeller de ek ödeme bilgilerini sorgulayabilirler.

Ayrıca, EKOBS ve EKİP PORTAL üzerinde çalışanlar, sistemde yanlış olduğunu düşündükleri bilgilere online olarak itiraz edebilirler. İtiraz etmek isteyen personeller, maaş bilgisi ve hizmet dökümü bilgilerinin yanındaki kalem simgesine tıklayarak itiraz sürecini başlatabilirler.

EKOBS, Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışan personellerin ek ödeme bordrolarına kolaylıkla erişmelerini sağlayan bir hizmet olup, bu sayede personellerin maaş bilgilerini ve hizmet dökümlerini sorgulayabilmelerine ve gerektiğinde itirazda bulunabilmelerine olanak tanır.

EKOBS nedir? EKOBS Bordro Sorgulama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Hastane doktor hemşire
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.