Ekmeğe zam girişimini Vali durdurdu

Van'da Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanlığı, ekmeğin 2,5 TL’den satılacağını duyurmuştu. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ekmeğe herhangi bir zammın olmadığını belirterek, “Ekmeğe zam girişimi geri alındı” dedi.

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanlığı bugünden itibaren ekmeğin 2,5 TL’den satılacağını açıklamıştı.

Oda başkanlığı, ekmek fiyatının yeni uygulamasına gerekçe olarak, ana maddelerinin yanı sıra vergi, sigorta, kira, elektrik, doğal gaz ve odun gibi giderlerin tamamının zamlanmasını göstermişti. Alınan zam kararı ise Valilik onayı olmadan fırıncı esnafına bildirilmişti. Ancak Valilik devreye girdi ve ekmeğin önceki fiyatıyla satılmaya devam edileceği açıklandı.

Ekmeğe zam girişimini Vali durdurdu

 

"ZAM GİRİŞİMİ"

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bunun ekmeğe zam değil, zam girişimi olduğuna dikkat çekerek, "Yetkililerle görüştük. Süreç tamamlanmadan fırıncılara bildirilmiş. Bize tebliğ edilmemiş ve bizim de imza atmadığımız bir fiyat oluşturmuşlardı. Yetkililerle görüşmemiz sonucu bu zam geri alındı. Toprak Mahsulleri Ofisi şu an ilimizdeki 5 un fabrikasına malzeme desteği vermektedir. Ofis, unun çuvalını ortalama 188 liradan bayilere ve fırınlara satma taahhüdünde bulundu. Şu an ekmeği birebir ciddi etkileyecek bir durum söz konusu değildir." dedi.

Ekmeğe zam girişimini Vali durdurdu - Resim : 2

FIRSATÇILIĞA GEÇİT YOK

Süreçte kimsenin fırsatçılık yapmaması gerektiğinin altını çizen Vali Bilmez, “İlerde şartlar olgunlaştığında, gerçekten girdi maliyetlerinde bir artış olduğunda tekrar bölgedeki fiyatları göz önünde bulundurarak fiyat belirlenir. Ancak şu an zam girişimi alındı” diye konuştu.

İHA

Ekmeğe zam girişimini Vali durdurdu ile ilgili etiketler Van ekmek zammı Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Vali Mehmet Emin Bilmez

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.