Ekmeğe yüzde 40 zam yolda

Buğday alım fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte un fiyatları da yükseldi. Bu bağlamda yakın zamanda ekmeğe yüzde 33-40 aralığında bir zam gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte makarnaya da yüzde 15 oranında zam geleceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 TL fiyat açıklaması ve çiftçiye ton başına bin TL destek verileceğini açıklamasının ardından yeni zamların yolda olduğu belirtiliyor.

Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Fırıncılar Odası yetkilileri, Erdoğan'ın açıkladığı fiyat ve destek sonrasında unun çuvalına bir günde 100 TL birden zam geldiğini ve 490 TL’den satılan 50 kiloluk unun 595 TL’ye çıktığını belirtti. Ayrıca bu artışın ilerleyen günlerde marketteki unun fiyatına da yansıyacağı açıklandı.

EKMEĞE 2 LİRA ZAM GÜNDEMDE

İTO ve Esnaf Odası’na bağlı fırıncılar İstanbul’da satılan ekmeğe yüzde 33-40 yani 2 lira civarında bir zam gelmesi için harekete geçti.

Şu an için resmi bir zam talebi yok ancak en geç temmuz ortalarında ilgili meclislere ve esnaf odasına yeni zam talebini sunacak olan fırıncılar, 200 gram ekmeğin 5 TL’den 7 TL’ye, 240 gram ekmeğin ise 6 TL’den 8 TL’ye çıkmasını isteyecek.

MAKARNAYA DA YANSIYACAK

Makarna sanayicilerinin verdiği bilgiye göre ise, buğday alım fiyatlarındaki artış sanayicinin giderlerinde yüzde 15’lik bir artış yarattı. 1-2 ay içerisinde alınması beklenen kararla ülke genelinde 12 TL’den başlayan bir paket makarna fiyatı 13,8 TL’ye çıkmış olacak.

 

Ekmeğe yüzde 40 zam yolda ile ilgili etiketler zam Fırıncılar Odası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.