Ehliyeti olan elini çabuk tutsun! Cezası cep yakacak! 15 TL farkı ödemeyen 4 bin TL ödeyecek!

Kritik ödeme detayı araç sahiplerine İçişleri Bakanlığı tarafından duyuruldu. Ehliyeti olan 20 yaş ve üzerindeki tüm kişileri ilgilendiriyor. 15 TL ödemeyi yapmayanlar fahiş kesinti ile karşılaşacak. Cezaya uğramamak için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar…

Araç sahiplerini ilgilendiren kritik uyarı kısa süre önce yapıldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bu uyarıyı yaptığında milyonlarca vatandaşın etkilenebileceği o cezai yaptırımda duyuruldu.

Ehliyet sahiplerine ilgilendiren bu haber İçişleri Bakanlığı tarafından yeni alınan karar doğrultusunda paylaşıldı. Ehliyet yenileme süreleri uzatıldığı halde yenileme yapmayan vatandaşlar için “Son ödeme tarihini beklemeden yenilemeyi geciktirmeyin” uyarısı yapıldı.

YENİLEME BAŞVURUSU SON TARİHİ!

Ehliyet yenileme başvuruları için son tarih belli oldu. 31 Aralık 2024 tarihine kadar henüz ehliyetini yenilememiş olan vatandaşlar trafikte yakalandıkları anda 4.064 TL trafik cezası ödeyecek. Sadece 15 TL'ye yapılabilen ehliyet yenileme işlemi dikkate alınmadığında daha yüksek ödemelere sebep olabilecek.

EHLİYET YENİLEME BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ehliyeti olan elini çabuk tutsun! Cezası cep yakacak! 15 TL farkı ödemeyen 4 bin TL ödeyecek!

Ehliyet yenilemesi yapmak isteyen vatandaşların belirli belgeleri yanında bulundurması gerekiyor. Bunun için başvuru yapmadan önce hazırda bulundurulması gereken evraklar arasında şunlar yer alıyor:

  • Kimlik belgesi
  • Sürücü belgesi
  • Harç bedeli vakıf payı
  • Sürücü sağlık raporu
  • Biyometrik fotoğraf 1 adet
  • Kan grubunu belirten yazılı belge
  • Elektronik ortamdan alınmış adli sicil belgesi

ÖDENMESİ GEREKEN RAKAM SABİTLENDİ!

Kritik dönem öncesinde ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşlar için 2023 yılı içerisinde yenileme bedeli belli oldu. Sadece 15 TL ödenerek sayılı bankalar üzerinden yenileme işlemi kısa sürede yapılabilecek. Eski ehliyetlerin geçerlilik tarihi bu yıl itibariyle sona erecekti. İçişleri Bakanlığı aldığı yeni karar üzere 2 yıl daha erteleme kararı verdi. Son yenileme tarihi olarak 31 Aralık 2024 resmi olarak beyan edildi.

ÖDEME HANGİ BANKALARA YAPILACAK?

Ehliyet yenilemesi yapmak isteyen vatandaşlar 15 TL yenileme ücretini piyasada bulunan sayılı bankalar üzerinde yapabilecek. O bankalar arasında: Akbank, ING Bank, Aktif bank, Ziraat Bankası, VakıfBank, Denizbank, PTT Bank, Garanti BBVA, Şekerbank yerine alıyor.

Ehliyeti olan elini çabuk tutsun! Cezası cep yakacak! 15 TL farkı ödemeyen 4 bin TL ödeyecek! ile ilgili etiketler ehliyet
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.