Ehliyet fiyatları 2023 Temmuz! Ehliyet çıkarma kaç TL?

Asgari ücret ve maaş zamlarının ardından Temmuz ayında ehliyet ücretlerine zam geleceği konusunda iddialar dolaşmaya başladı. Peki 2023 Temmuz ehliyet ücretlerine ne kadar oldu? B Sınıfı ehliyet çıkarma ücreti kaç TL? Ehliyet ne kadar oldu? İşte 2023 Temmuz ehliyet fiyatları!

2023 Temmuz ehliyet ücretlerine yönelik resmi bir açıklama henüz yapılmadığından zam miktarı kesin olarak bilinmemektedir. Peki 2023 Temmuz ehliyet ücretlerine ne kadar oldu? B Sınıfı ehliyet çıkarma ücreti kaç TL? Ehliyet ne kadar oldu? İşte 2023 Temmuz ehliyet fiyatları!

Ehliyet fiyatları 2023 Temmuz! Ehliyet çıkarma kaç TL?

EHLİYET ÇIKARMA KAÇ TL?

sosyal medyada ehliyet ücretlerine gelecek olan yaklaşık yüzde 30'luk bir zamdan sonra toplamda kurs ve ders ücretleri dahil 13 bin TL olacağı yönünde iddialar bulunuyor. Bu durum, asgari ücretin artması, parça fiyatlarının yükselmesi, araç fiyatlarının artması ve yakıt fiyatlarındaki artışlar gibi faktörlere bağlanmaktadır. 2023 mevcut ehliyet ücretleri ise şu şekilde:

B Sınıfı için Harç Ücreti: 2.489,90 TL

-Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL

-Vakıf Payı: 145 TL

-Toplam: 3.258,9 TL

Bu rakamlara sürücü kursu ücreti eklenmelidir. B sınıfı ehliyet sürücü kursu fiyatları ise aşağıdaki gibidir:

-Sürücü kursu: 2.900 TL

-Teorik ders saat ücreti: 50 TL

-Ders ücreti: 1.700 TL

-Direksiyon ders saat ücreti: 335 TL

-Ders ücreti: 5.360 TL

Sürücü kursu sahibi Ömer Faruk Topdemir'in yaptığı açıklamaya göre, ehliyet ücretlerine gelecek olan zamın en az yüzde 30 civarında olması bekleniyor. Zam beklentisi, asgari ücret artışı, parça fiyatları, araç fiyatları ve yakıt fiyatlarındaki artışlar gibi faktörlerle ilişkilendiriliyor.

Ehliyet fiyatları 2023 Temmuz! Ehliyet çıkarma kaç TL? ile ilgili etiketler ehliyet zam
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.