EGM 10 bin polis alımı ne zaman, başvurular nereden yapılır, şartlar neler?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklama doğrultusunda, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yapılacak olan 10 bin polis alımı merakla bekleniyor. Bakan Yerlikaya, basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "10 bin yeni polis alımını yakında duyuracağız" ifadelerini kullanarak alımın müjdesini verdi. Peki, polis alım şartları neler, ne zaman başlayacak, başvurular nereden yapılır? İşte, polis alım ayrıntıları hakkında merak edilenler...

Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin personel kadrosu ihdas edildi. Bu kadroda merkez teşkilatı için 500 polis memuru, 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü, taşra teşkilatı için ise 9 bin 500 polis memuru ile moral eğitim merkezi müdürü ve moral eğitim merkezi müdür yardımcısı kontenjanı bulunuyor.

EGM 10 bin polis alımı ne zaman, başvurular nereden yapılır, şartlar neler?

EGM 10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

EGM 10 bin polis alımı için başvuru şartları henüz netleşmedi. Ancak POMEM polis alımı için belirlenen başvuru şartları arasında şu kriterler bulunuyor:

T.C. vatandaşı olmak,

Lisans, önlisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak.

Ayrıca, şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için belirlenen puanın en az %80'ini almış olmak da başvuru şartları arasında yer alıyor.

EGM 10 BİN POLİS ALIMI NE ZAMAN?

Polis alımı başvuru tarihleri ve detaylı şartlar henüz açıklanmamış olup, Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden yayınlanması beklenmektedir.

EGM 10 bin polis alımı ne zaman, başvurular nereden yapılır, şartlar neler? ile ilgili etiketler polis
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.