Ege'den Atina'ya net mesaj: EFES-2022 tatbikatından nefes kesen anlar!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük planlı tatbikatlarından Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü başladı. Tatbikata Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli de katılıyor. İşte tatbikattan nefes kesen görüntüler..

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük planlı tatbikatlarından Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILIYOR

Seferihisar ilçesindeki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde gerçekleştirilen tatbikata Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katılıyor.

Ege'den Atina'ya net mesaj: EFES-2022 tatbikatından nefes kesen anlar!

TATBİKATIN SON GÜNÜ 

Tatbikatın son günündeki faaliyetleri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanı sıra 10'dan fazla ülkenin savunma bakanı ve genelkurmay başkanları ile TSK komuta kademesi takip ediyor.

Ege'den Atina'ya net mesaj: EFES-2022 tatbikatından nefes kesen anlar! - Resim : 2

HEDEFLER TAM İSABET VURULUYOR

Deniz top ateş desteğiyle kara bombardımanı yapılmasıyla başlayan tatbikatta, amfibi harekatını destekler nitelikteki topçu ve havan atışları yapıldı ardından Sikorsky tipi helikopter obüsü, CH-47 helikopteri ise mühimmat konteynerini hedeflenen bölgeye taşıdı. Senaryo kapsamında yaralanan personel, helikopter ile seyyar sahra hastanesine tahliye edildi ve ardından amfibi hücum harekatına yönelik yakın hava desteği sağlandı. Amfibi harekat kapsamında makineli tüfek ve RPG 7 R/A atışları yapıldı. Yine amfibi hedef sahasındaki düşman denizaltısı, Sikorsky helikopterlerin daldırdığı sonar ile tespit edilerek, talim torpidosu atışı yapıldı ve denizaltı yüzeye çıkarıldı. Bu sırada amfibi harekatını desteklemek için belirlenen hedeflere topçu atışları yapıldı. Hava Kuvvetleri'ne bağlı unsurlar, hava muharebe devriyesi görevini gerçekleştirdi.

Ege'den Atina'ya net mesaj: EFES-2022 tatbikatından nefes kesen anlar! - Resim : 3

YAMAÇ ÇÖKERTMESİ: BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Senaryo kapsamında, karadaki hedeflere ulaşmak için yamaç çökertmesi yapıldı, yerli ve milli silahlar AKSAR ve İYGAS sistemleri kullanılarak mayınlı saha temizlenip, tel engellerden geçit açıldı. Amfibi hücum harekatı, Heybeliada ve Büyükada korvetlerinden 6 kilometreden yapılan 76 mm top atışları, ABD ve Türk bataryalarının birleşik yaptığı obüs, keskin nişancı ve havan atışları ile desteklenirken, mayın avlama gemisinin (MAG) tespit ettiği mayın, otonom su altı aracı ve mayın harbi dalgıçları tarafından teşhis ve imha edildi. Keskin nişancı atışları, milli keskin nişancı tüfeği BORA ile yapıldı. Senaryo kapsamındaki harekat, taarruz helikopteri ile de desteklenerek, denizde arama- kurtarma ve sıhhi tahliye çalışması yapıldı.

Ege'den Atina'ya net mesaj: EFES-2022 tatbikatından nefes kesen anlar! - Resim : 4

11 BİNE YAKIN ASKER KATILIYOR

Efes-2022 tatbikatı, 37 dost ve müttefik ülkeden görevlendirilen birlik ve unsurla, 1100'ü yabancı yaklaşık 11 bin personelin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Ege'den Atina'ya net mesaj: EFES-2022 tatbikatından nefes kesen anlar! - Resim : 5

MSB'DEN EFES 2022 PAYLAŞIMI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan paylaşımda, "Dost ve müttefik 37 ülkeden katılımın olduğu ve 10 binden fazla personelin görev aldığı EFES 2022 Birleşik, Müşterek Fiilî Atışlı Arazi Tatbikatı aynı zamanda NATO'nun caydırıcılık ve savunma duruşuna yönelik Türkiye'nin katkılarının somut ve net bir göstergesidir." denildi.

 

 

 

Ege'den Atina'ya net mesaj: EFES-2022 tatbikatından nefes kesen anlar! ile ilgili etiketler Erdoğan efes 2022 tatbikat
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.