Ege depreminde 1 Türk hayatını kaybetti! Yunanistan açıkladı...

Yunanistan, Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6.3'lük depremde Kos adasında hayatını kaybeden 2 kişiden birinin Türk, diğerinin ise İsveçli olduğunu açıkladı... Bu arada Kos adasındaki Türklerin feribotla tahliyesi başladı...

Yunanistan, Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6.3'lük depremde Kos adasında hayatını kaybeden 2 kişiden birinin Türk, diğerinin ise İsveçli olduğunu açıkladı...

Yunanistan Güney Ege Eyaleti Valisi Yorgos Hacimarkos bir televizyona yaptığı açıklamada, deprem sonucu İstanköy Adasında ölen iki kişiden birinin 30 yaşında Türk diğerinin ise 20 yaşında bir İsveçli olduğunu söyledi.

Hacimarkos ayrıca, 120 yaralıdan tamamı turist olan 5'inin ağır yaralı olduğunu ifade etti.

ÖLEN VE YARALANAN TÜRKLER

Kos't hayatını kaybeden Türk vatandaşının Sinan Kurtoğlu olduğu, depremde Selim Çaydanlı ve Utku Hasdemir adında iki Türk de yaralandı.

Türkiye, depreme Kos'ta yakalanan Türkleri almak için feribot gönderdi. Tahliye işleminde ilk olarak 205 Türk vatandaşı feribota bindirildi. Feribotta depremde yaralanan iki Türk vatandaşının da olduğu belirtildi...

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, depremde yaşamını yitiren Türk vatandaşının kimliğinin tespit edildiğini duyurdu. Açıklama şöyle:

"Depremde maalesef bir vatandaşımız vefat etmiştir. Kimlik bilgileri tespit edilen vatandaşımızın ailesine ulaşmaya çalışılmaktadır. Bir vatandaşımızın da ağır yaralı olduğu ve Atina'ya nakledilmekte olduğu öğrenilmiştir. Atina Pire Başkonsolosluğumuz bahsekonu vatandaşımızın durumu ile ilgilenmektedir. Diğer bir vatandaşımızın ayağının kırıldığı, hastanede olduğu ve Türkiye'ye dönmek istediği bildirilmiştir. İstanköy Müslümanları Kültür ve Kardeşlik Derneği Dernek Başkanı Kadri Memiş yanında kendisine refakat etmektedir.

200'ün üzerinde vatandaşımızın tahliyesi için çalışmalar devam etmektedir. Liman ve Gümrük binası hasar gördüğü için Bodrum'dan veya Yunanistan’ın diğer bölgelerinden gemi seferlerine izin verilmemektedir. İstanköy Liman Başkanı ile görüşülerek yakındaki bir rıhtıma özel sefer yapılması için izin sağlanmıştır. Başkonsolosluğumuzun koordinasyonunda Bodrum'dan yola çıkan yaklaşık 250 kişilik bir yolcu gemisi İstanköy'e varmıştır. Vatandaşlarımızı aldıktan sonra Bodrum’a hareket edecektir. Ardından ikinci bir sefer daha yapacaktır."

Ege depreminde 1 Türk hayatını kaybetti! Yunanistan açıkladı... ile ilgili etiketler deprem kos gökova
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.