Efsane SAT’çı Namık Ekin kalp ameliyatı oldu!

Bugüne kadar Guinness rekorkar kitabına 17 kez imza atan 80 yaşındaki ünlü SAT Komandosu Namık Ekin’in kalp ameliyatı olduğu öğrenildi.Efsane sporcu Ekin’in ameliyatını Profesör Doktor Bingür Sönmez’in yaptığı bir süre kontrol ve tedbir amaçlı yoğun bakım ünitesin e tutulacağı ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sporculardan olan Su Altı Taarruz (SAT) komandosu ve judocu, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu olan Namık Ekin’in kalbinden ameliyat olduğu öğrenildi.

Efsane SAT’çı Namık Ekin kalp ameliyatı oldu!

EFSANE SPORCU EKİN’İN AMELİYATINI PROF.DR.BİNGÜR SÖNMEZ YAPTI!

Bugüne kadar 17 defa Guinness Dünya Rekoru’na imza atan 80 yaşındaki ünlü SAT Komandosu Namık Ekin’in bir süreden beri kalbinden rahatsız olduğu belirtildi. Su altında 24 saatte 34 bin 800 metreden fazla yüzerek ayrıca hiç çıkmadan toplamda 301 ton kaldırarak Guinness Dünya Rekoru kıran Ekin’in kalp ameliyatını özel izinle Profesör Doktor Bingür Sönmez’in yaptığı ifade edildi. Pandemide koronavirüse yakalanan Ekin’in kontrol ve tedbir amaçlı yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulacağı bildirildi.

Efsane SAT’çı Namık Ekin kalp ameliyatı oldu! - Resim : 2
Profesör Doktor Bingür Sönmez

 

YAKIN DOSTU ÖKTEN: SAĞLIKLI VE İYİ GÖRDÜM!

Öte yandan yaşayan efsane sporcu Namık Ekin’in kalp ameliyatını yakın arkadaşı olan A.B.Ökten sosyal medya hesabından yazdığı mesaj ile şöyle duyurdu.

“Do sporlarının duayeni 65 senelik dostum , judo arkadaşım Namık Ekin'i özel izinle hastanede ameliyatı yapan Prof.Dr Samurai Bingür Sönnez'le, ziyaret ettim. Kendisini sağlıklı ve iyi gördüm çok memnun oldum . Kendisine do ailesinin geçmiş olsun dileklerini ilettim. Memnun oldu teşekkür etti başında Melek gengemizi görmek beni çok memnun etti. Kısa bir süre sonra taburcu olacak Bingür hocaya teşekkür eder, hepsine sağlıklı, huzurlu,mutluluk dolu güzel günler dilerim.”

Efsane SAT’çı Namık Ekin kalp ameliyatı oldu! - Resim : 3

 NAMIK EKİN KİMDİR?

18 Mart 1943'te Üsküdar'da doğdu. 12 yaşında askeri okula girdi. 1961'de Astsubay, 1963'te Deniz Komando Öğretmen Astsubay olarak Deniz Kuvvetlerinde hocalık yaptı. 1961-63 Türkiye akrobatik jimnastik şampiyonu, 1963 İstanbul halter şampiyonu, 1966-75 Silahlı Kuvvvetler Pentatlon Şampiyonası Dünya dördüncüsü, 1972 Belçika Karate Kata şampiyonu oldu. Üç kez açık sıklet judo altın kemer şampiyonu oldu.

Efsane SAT’çı Namık Ekin kalp ameliyatı oldu! - Resim : 4

EKİN KIRILMASI GÜÇ REKORLARI KIRDI!

Dünya Rekoru sahibi Ekin'in ayrıca su altında en uzun yüzme (37 saat 6 dakika) 48 kilometrelik rekoru vardır. Açık denizde Kilyos-Sarayburnu arasını (24 km) 11 saat 24 dakika su altında yüzdü. 2003'te 39 km'lik İstanbul Boğazı’nı 14 saatte yüzdü. 2004'te Mersin'de KKTC'ye kadar 57 km'lik mesafeyi 28 saatte yüzerek dünya rekorunu kırdı. 2005 yılında ise İstanbul Beylikdüzü havuzun dibinde 5 gün 5 gece (121 saat 35 dakika) boyunca kalarak yeni bir rekora imza attı. Eylül 2007 yılında,Rumelifeneri’n den Sarayburnu'na kadar olan 52 kilometrelik mesafeyi,13,5 saatte su altından yüzerek tamamladı. Sat kursuna 200 kişi başladılar, cehennem haftasına 21 kişi kaldı ve bu 21 kişi arasından birinci oldu.

Efsane SAT’çı Namık Ekin kalp ameliyatı oldu! ile ilgili etiketler Komando
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.