Efsane rock grubu AC/DC'nin bateristi Colin Burgess hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü rock müzik grubu AC/DC'nin ilk bateristi Colin Burgess, 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

AC/DC grubunun Facebook'ta yayımladığı mesajda, "Colin Burgess'in ölümüne çok üzüldük. Kendisi saygıdeğer bir sanatçı olmanın yanı sıra bizim ilk bateristimizdi. Huzur içinde Rock and Roll'la." ifadeleri kullanıldı.

Avustralyalı sanatçının ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Burgess, 1973'te kardeşi Angus, ritim gitarist Malcolm Young, vokalist Dave Evans ve basçı Laryy Van Kriedt ile AC/DC grubunu kurmuştu.

COLIN BURGESS KİMDİR?

Müzisyen Colin Burgess, 16 Kasım 1946'da Sidney, Avustralya'da doğdu. 1968'den 1972'ye kadar Masters Apprentices'ın davulcusu olan Avustralyalı bir rock müzisyeniydi. Daha sonra Kasım 1973'ten Şubat 1974'e kadar hard rock grubu AC/DC'nin orijinal davulcusu oldu.

Burgess, müzik kariyerine 1960'ların ortalarında Avustralya'da başladı. 1968'de Masters Apprentices'a katıldı ve grupla birlikte "Because I Love You" ve "Turn Up Your Radio" gibi hit şarkıları kaydetti. Grup, Avustralya'da listelerde ilk 20'ye girdi ve uluslararası başarı elde etmeye başladı.

1973'te Burgess, AC/DC'nin kurucu üyelerinden biri olan Dave Evans'ın yerine geçti. Burgess, AC/DC'nin ilk iki albümü olan "High Voltage" ve "T.N.T."de davul çaldı. Bu albümler, grubun uluslararası bir başarı elde etmesine yardımcı oldu.

Ancak Burgess, AC/DC'nin turne programı nedeniyle gruptan ayrılmaya karar verdi. Grup, 1974'te Burgess'in yerine Phil Rudd'u aldı.

Burgess, AC/DC'den ayrıldıktan sonra çeşitli gruplarla çalıştı. 1970'lerde His Majesty adlı bir grup kurdu ve grubun 1977'de çıkardığı "Struck by Lightning" albümü Avustralya'da listelerde ilk 20'ye girdi.

Efsane rock grubu AC/DC'nin bateristi Colin Burgess hayatını kaybetti ile ilgili etiketler rock
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.