Efsane oyunda futbolcular eşcinsel olduğunu açıklayabilecek!

Efsane haline gelen menajerlik oyunu Football Manager'ın yeni sürümünde çok çarpıcı bir özellik bulunuyor.

Popüler menajerlik oyunu Football Manager’ın (FM) 2018 modeli beta olarak oyun severlere sunuldu. Birçok yeni özelliğiyle dikkat çeken FM 2018, sporcuların eşcinsel olduklarını açıklayabildikleri ilk video oyun oldu.

Tam sürümün çıkmasına iki hafta kala, teknik direktörlük simulasyonunun beta versiyonu oyunseverler tarafından oynanıyor, yeni özellikler de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Oyundaki en büyük sürpriz ise gay futbolcuların eşcinsel olduklarını açıklayabilmesi. Oyunun yapımcısı Sports Interactive (SI) söz konusu özelliğin ‘newgens’ denilen aşağıdan yetişen sahte oyuncularda geçerli olduğunu açıkladı.

“Gerçek oyuncularda bunu yapamıyoruz çünkü gerçek hayatta kimin eşcinsel olup olmadığını bilmiyoruz. Yanlış biri için açıklama yapmayı istemeyiz.”

fm_2018_gay

SI yöneticileri bu özelliği eklemeden önce spor ve eğlence dünyasında eşcinsel olduğunu açıklayan isimlere görüştü ve onların hikayelerini de dinledi. Öte yandan bu özellik ile ilgili bazı gerçekçi kısıtlamalar da mevcut. Homoseksüelliğin yasak olduğu ülke vatandaşları ya da o ülkelerin liglerinde oynayan futbolcular eşcinsel olduğunu açıklamayacak.
Spor dünyasındaki homofobiyi azaltmayı amaçlayan bu yeni özellik ayrıca oyunun kendisine de etki edecek. Gay futbolcular ekonomik anlamda takımlarına katkıda bulunacak.

“Biz açıklamayı yapan bir oyuncunun çok zorluk çekmeyeceğine inanıyoruz. LGBT kitlesi çok güçlü ve onların desteği ile yeni bir taraftar desteği oluşacak kulüp daha fazla ürün satma imkanı bulacak.”

FOOTBALL MANAGER NEDİR?
Football Manager (kısaca FM), Sports Interactive tarafından geliştirilen, SEGA tarafından yayınlanan bir futbol menajerliği simülasyon oyunudur.

2004 yılında Sports Interactive`in dağıtıcı Eidos Interactive`den ayrılmasıyla Championship Manager isim hakkını kaybeden SI seriye Football Manager ismiyle devam etme kararı almıştır.

ABD ve Kanada`da oyun Worldwide Soccer Manager adı altında satılmaktadır. Bu isim oyunun şimdiki dağıtıcısı SEGA`nın artık Sega Saturn için gelişimini durdurduğu Worldwide Soccer oyununa da gönderme yapmaktadır.

Football Manager 2005
Dağıtıcı Eidos'tan ayrılan Championship Manager`ın yaratıcısı Sports Interactive 12 Şubat 2004`te çalışmalarına Football Manager adı altında devam edeceğini duyurdu. Championship Manager serisi ise SI`den bağımsız olarak devam etmektedir.

Kısaca FM2005 olarak bilinen Football Manager 2005; esas olarak yenilenmiş kullanıcı arayüzü, yeni oyun motoru ve güncel verilere sahipti. Bunların yanında, maç öncesi ve sonrası bilgiler, uluslararası oyuncu haberleri, karşılıklı kontrat feshi, menajerlerin gelişmiş demeç sistemi, antrenörlerin kadro raporları gibi yenilikler göze çarpmaktaydı.

12 Kasım 2004`te Britanya`da piyasaya çıkan FM2005 kısa bir süre içinde dünyanın birçok ülkesinde satışa sunuldu ve tüm zamanların en hızlı satılan oyunlarından biri oldu.

ÇİN ANLAŞMAZLIĞI

Football Manager 2005 Çin`e bağlı olan Tibet, Tayvan, Hong Kong ve Macao gibi bölgeleri oyunda bağımsız birer ülke olarak gösterdiği için Çin hükümeti tarafından "Çin`in egemenliğine ve karasal bütünlüğüne" aykırı olduğundan yasaklandı. Sports Interactive ise yaptığı açıklama yasaklanan oyunun Çince`ye çevrilmediğini ve Çin için hükümetin istediği gibi ayrı bir versiyonu piyasaya süreceklerini belirtti. Ayrıca yasaklanan oyunun kendilerinden habersiz Internet`ten indirildiği ya da kaçak yollarla ülkeye sokulduğunu ekledi.

İşte bu zamana kadar çıkan Fotbaal menajer oyunları;

  • Football Manager 2005
  • Football Manager 2006
  • Football Manager 2007
  • Football Manager 2008
  • Football Manager 2009
  • Football Manager 2010
  • Football Manager 2011
  • Football Manager 2012
  • Football Manager 2013
  • Football Manager 2014
  • Football Manager 2015
  • Football Manager 2016
  • Football Manager 2017
Efsane oyunda futbolcular eşcinsel olduğunu açıklayabilecek! ile ilgili etiketler 2018 eşcinsel gay football manager fm 2018 açıklayabilecek futbolcu regen
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.