Efsane oyuncu Sophia Loren hastaneye kaldırıldı

89 yaşındaki efsanevi sinema oyuncusu Sophia Loren, evinde düşmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Loren'in vücudunda ameliyat gerektiren ciddi kırıklar olduğu belirtildi.

İsviçre'de yaşamını sürdüren 89 yaşındaki Sophia Loren, evinde düşmesi sonucunda, biri uyluk kemiğinde olmak üzere vücudunda çok sayıda kırık oluştu.

20 Eylül'de 89 yaşına basan İtalyan oyuncunun kalçasında bazı kırıkların oluştuğu ve uyluk kemiğinde ameliyat gerektiren ciddi bir kırık olduğu öğrenildi.

NTV'nin haberine göre oyuncuya yakın kaynaklar, Loren'in ameliyatının başarılı geçtiğini ve ünlü ismin sağlık durumunun yakından takip edildiğini bildirdi. Oğulları Carlo ve Edoardo'nun hastanede yanında olduğu da gelen bilgiler arasında.

Efsane oyuncu Sophia Loren hastaneye kaldırıldı

SOPHİA LOREN KİMDİR?

Sophia Loren, 20 Eylül 1934'te Roma, İtalya'da doğmuş İtalyan oyuncudur. Gerçek adı Sofia Costanza Brigida Villani Scicolone'dir.

Loren, küçük yaşlardan itibaren güzelliğiyle dikkat çekmeye başladı. 16 yaşındayken bir güzellik yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Bu yarışmanın ardından İtalyan yapımcı Carlo Ponti ile tanıştı ve Ponti, Loren'in oyunculuk kariyerine başlamasına yardımcı oldu.

Loren, 1950'lerin başında sinema kariyerine başladı. İlk filmi 1951 yılında gösterime giren "Africa sotto zero" idi. Bu filmin ardından birkaç küçük rolde yer aldıktan sonra, 1953 yılında rol aldığı "Aida" müzikaliyle adını geniş kitlelere duyurdu.

Loren, 1950'ler ve 1960'lar boyunca Hollywood'un en ünlü ve başarılı oyuncularından biri oldu. Bu dönemde "Houseboat" (1958), "Two Women" (1961), "Marriage Italian Style" (1964), "Arabesque" (1966), "A Countess from Hong Kong" (1967) ve "Cassandra Crossing" (1976) gibi birçok başarılı filmde rol aldı.

Loren, oyunculuğu kadar güzelliğiyle de dikkat çeken bir yıldızdı. Bu nedenle, 1950'lerin ve 1960'ların en ikonik seks sembollerinden biri olarak kabul edilir.

Loren, kariyeri boyunca birçok ödül kazandı. 1961 yılında "Two Women" filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazandı. Bu ödülü kazanan ilk İtalyan kadın oyuncu oldu. Ayrıca, 1962 yılında Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan Ödülü, 1991 yılında Cannes Film Festivali'nde Onur Ödülü ve 2009 yılında Amerikan Film Enstitüsü'nün Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü kazandı.

Loren, 2023 yılı itibarıyla 89 yaşındadır. Halen evli ve iki oğlu vardır.

İşte Sophia Loren'in kariyerinden bazı önemli noktalar:

1950'lerin başında sinema kariyerine başladı.
1953 yılında rol aldığı "Aida" müzikaliyle adını geniş kitlelere duyurdu.
1950'ler ve 1960'lar boyunca Hollywood'un en ünlü ve başarılı oyuncularından biri oldu.
1961 yılında "Two Women" filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazandı.
1991 yılında Cannes Film Festivali'nde Onur Ödülü'nü kazandı.
2009 yılında Amerikan Film Enstitüsü'nün Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü kazandı.

Sophia Loren, İtalyan sinemasının en ikonik oyuncularından biri olarak kabul edilir. Güzelliği, oyunculuğu ve güçlü kişiliğiyle dünya çapında milyonlarca hayran kazanmıştır.

Efsane oyuncu Sophia Loren hastaneye kaldırıldı ile ilgili etiketler Ameliyat Hastane İsviçre
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.