Efsane Kara Cuma ne zaman 2021? Black Friday indirimleri hangi ay başlıyor?

Türkiye’de efsane ya da muhteşem Kara Cuma olarak bilinen 2021 Black Friday indirimleri için geri sayıma başlandı. On binlerce marka ve ürünlerde indirimlerin yapıldığı Kara Cuma ne zaman sorusu gündemde. Peki 2021 Black Friday indirimleri hangi ay?

Tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de ilgi gören Kara Cuma indirimleri, 2021 yılında yine büyük bir şölene sahne olacak. ABD’de de Şükran Gününden hemen sonra gelen ilk Cuma gününde gerçekleştirilen ve Kara Cuma olarak adlandırılan Black Friday indirimlerini yakından takip eden alışveriş tutkunları büyük bir merakla o günün gelmesini bekleye başladı.

Geçmiş dönemlerde 1960’lı yıllarda başlayan Black Friday yani Kara Cuma indirimleri hem e-ticaret platformlarında hem de mağazalarda büyük bir ilgi görüyor. Giysiden teknolojik ürünlere hatta evden arabalara kadar pek çok ürünün indirime girdiği Kara Cuma’nın 2021 yılında ne zaman ve hangi ayda gerçekleştirileceği alışveriş tutkunlarınca yakından takip ediliyor.

2021 KARA CUMA NE ZAMAN?

ABD’de de Şükran Gününün hemen sonrasında gelen ilk Cuma günü gerçekleştirilen Kara Cuma indirimleri 2021 yılında 26 Kasım Cuma gününe denk gelmektedir. Yani Kara Cuma 2021 yılında Kasım ayının 26’sına denk gelmektedir.

Efsane Kara Cuma ne zaman 2021? Black Friday indirimleri hangi ay başlıyor?

KARA CUMA NEDİR?

Dünya üzerinde yaşayan insanların her yıl Kasım ayının dördünce perşembesinde gerçekleştirilen Şükran Gününden hemen sonra gelen Cuma günü sınırsız alışverişe çıktıkları gün Kara Cuma olarak adlandırılır. Özellikle bu günde fazla müşteriye hitap etmek adına şirket ve markalar indirime gitmektedir.

Black Friday ifadesi ilk olarak 1951 yılında Factory Management and Maintenance (Fabrika Yönetimi ve Bakımı) adlı dergi tarafından kullanılmıştır. O gün işçilerin hasta olduğunu söyleyip işe gelmemesi sebebiyle böyle bir isim takılmıştır. Aynı yıllarda Philedelphia polisi de kent merkezindeki aşırı kalabalıktan ötürü o güne bu adı vermişlerdir.

Efsane Kara Cuma ne zaman 2021? Black Friday indirimleri hangi ay başlıyor? - Resim : 2

Sanal alışverişin yaygınlaşması sonrasında internet siteleri Black Friday'den sonraki Pazartesi gününü Cyber Monday (Siber Pazartesi) ilan ederek o günlerde de büyük indirimler düzenlemeye başladılar. İnternet siteleri için yaratılan Black Friday alan adı olan .blackfriday de 2014'te kullanıma sunulurken 2 yıl içerisinde 2 bine yakın site alan adını kullanmaya başladı.

KARA CUMA’DA HANGİ ONLİNE MAĞAZALARDA İNDİRİM OLACAK?

Trendyol, HepsiBurada ve TeknoSA başta olmak üzere online alışveriş merkezleri 26 Kasım 2021 Cuma gününden efsane Kara Cuma’da muhteşem indirimler sunmaktadır.

Efsane Kara Cuma ne zaman 2021? Black Friday indirimleri hangi ay başlıyor? ile ilgili etiketler Black Friday İndirim Efsane Kara Cuma kara cuma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.