Efsane hoca Prof. Dr. Yakut dualarla toprağa verildi

Türkiye’nin duayen kalp cerrahı Yakut hayatını kaybetti. Prof. Dr. Cevat Yakut için 1990 yılında kurucu başhekimi olduğu Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anma töreni düzenlendi. Buradaki törenden sonra, Yakut’un cenazesi Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’ne getirildi. Yakut kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL / ÖZEL HABER

Türkiye’de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan biri olan 82 yaşındaki Prof. Dr. Cevat Yakut, 7 Mayıs’ta kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

PROF.DR.CEVAT YAKUT İÇİN HASTANEDE TÖREN DÜZENLENDİ

Kalp ve damar cerrahisinin Türkiye’de olduğu kadar, dünyada da duayenlerinden kabul edilen Yakut için kurucu başhekimi olduğu Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anma töreni düzenlendi. Prof. Dr. Cevat Yakut'un Türk bayrağına sarılı tabutu hastanenin konferans salonuna getirildi. Anma törenine İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Yılık, Yakut'un eşi Çiğdem Yakut,oğulları Artuk ve Saltuk Yakut, akrabaları, yakınları,arkadaşları,öğrencileri ve uzun yıllar başhekimi olduğu hastanenin doktorları ile personeli hazır bulundu.


BAŞHEKİM KIRALİ GÜÇLÜKLE KONUŞTU

Başhekim Profesör Doktor Kaan Kırali’nin konuşması ile başlayan törende duygusal anlar yaşandı.Kırali üzüntüden güçlükle yaptığı konuşmasında,Prof.Dr.Cevat Yakut’un kalp ve damar cerrahisine yaptığı hizmetleri anlatarak,prensiplerinin kendilerine yol gösterici olacağını ve bununla başarılarının daha da artacağını ifade etti.Başhekim Kırali,Prof.Dr.Cevat Yaku hocayı en iyi kendisinin anlattığı ve sağlığında yapılan bir konuşma videosunu gösterisini anons etti.Videoda Yakut hocanın,doğumundan,emekli olana kadar yaşamını anlattığı görüldü.Aynı videoda eşi Çiğdem Yakut’da,Cevat Yakut ile tanışmasını,evliliğini,çocuklarını ve anılarını esprili bir şekilde dile getirdi.Yine törende Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Yılık bir konuşma yaptı.Prof.Dr.Yılık konuşmasında Yakut’un kendisini,”damat” olarak çağırdığını açıkladı ve unutulmaz hizmetlerini sıraladı.Yılık,kalp ve damar cerrahisi derneğinin başına Türk adının getirilmesinin hocası Yakut sayesinde olduğunu belirtti.

Efsane hoca Prof. Dr. Yakut dualarla toprağa verildi


MEMİŞOĞLU:”YAKUT HOCAMIZ ADANMIŞLIĞIN SEMBOLÜ İDİ”

Törende İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu’da söz alarak,”Kabataş'tan benim ağabeyim. Genel cerrahide çok kıdemli başhekimlikte beraber çalıştığımız hocam çok değerli. Burada söyleyecek çok fazla bir şey yok zaten herkes burada hocamın bu dünyada hoş sedalar bıraktığını gösteriyor buradaki sevgisiyle. İdealizmin, adanmışlığın, vatanperverliğin sembolü hocamız. Allah rahmet eylesin" dedi.

ARTUK YAKUT:”BAŞARILARINIZLA GURUR DUYACAKTIR”

Unutulmaz kalp ve damar cerrahı Profesör Doktor için düzenlemen törende konuşan büyük oğlu Artuk Yakut ise, "Babamın hayatında önceliği her zaman Koşuyolu'ydu. Koşuyolu onun vazgeçilmeziydi. Atatürkçü ve milliyetçi yönü ağır bastığı için devletine koşulsuz hizmet etmeyi görev olarak kabul etti. Kuruluşundan emekliliğine kadar geçen yıllarda Koşuyolu ismini bir dünya markası yapabilmek için gece gündüz fedakarlıkla özveriyle çalıştı.Gelişime ve eğitime her zaman önem verdi. 22 sene sonunda efsane bir başhekim oldu. Emin olun ki babam, sizlerin takipçisi olacak ve bu başarılarınızla gurur duyacaktır.” diye konuştu.Yine törene hastalığı nedeni ile törene katılamayan Yakut’un çalışma arkadaşı Prof.Dr.Ömer Işık video ile katılarak,beraber anıları ile çalışmalarını anlattı ve duygularını da hüzünlenerek dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından,hastanenin eski din görevlisinin konuşması,helallik alınmadı ve dua okunmasının ardından,Yakut'un cenazesi meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı.Yakut'un cenazesi meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Yakut'un cenazesi Levent'te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ne götürüldü.


YAKUT SON YOLCULUĞUNA BARBAROS HAYRETTİN PAŞA CAMİİ’NDEN UĞURLANDI

Prof. Dr. Cevat Yakut için Levent Barbaros Hayrettin paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.Burada ki törene de eski bakanlardan Mehmet Ağar, Cavit Kavak,CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, Üsküdar Belediyesi eski Başkanı Hilmi Türkmen ve Yakut'un yakınları katıldı.

Efsane hoca Prof. Dr. Yakut dualarla toprağa verildi - Resim : 2


ÇİĞDEM YAKUT: YAPTIKLARINI SÖYLEMEZDİ "HALK SÖYLESİN”DERDİ

Hayatını kaybeden Cevat Yakut'un eşi Çiğdem Yakut, "Ne diyeyim kader. Çok mütevazı bir insandı yaptıklarını söylemezdi, halk söylesin derdi. Onun için yapılan güzel şeyleri gördükçe mutlu olacaktı. Şu an da Türkiye'de 98 tane akademik kariyer sahibi talebesi var. O ona yeterdi. Gece gündüz hangi saatte olursa olsun senin işin yok mu derlerdi. 'Cevat hastanede, hastaneden çağırdılar" derdim. Ama kendi orada çok mutlu arkasından çok güzel bir gençlik bıraktı. İnşallah yolundan giderler. Türkiye'nin onlara ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Efsane hoca Prof. Dr. Yakut dualarla toprağa verildi - Resim : 3

YAVAŞ:”BÖYLE BİR DEĞERİ KAYBETTİĞİMİZ İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,camide yaptığı konuşmada, "Sağlık sektöründe Türkiye'ye örnek olmuş çok sayıda çalışmaları var. Bugün bildiğimiz ne kadar ünlü varsa ya kendilerine ya da yakınlarına mutlaka bir şekilde eli dokunmuştur. Açık kalp ameliyatı, kalp nakli konusunda Türkiye'ye ilkleri getiren öncülerden bir kişiydi. Çok üzüldük kendisine, böyle bir değeri kaybettiğimiz için. Mekanı cennet olsun inşallah. Allah rahmet eylesin" dedi.

PROF.DR.YAKUT ULUS MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınan öğlen ve cenaze namazlarının ardından Profesör Doktor Cevat Yakut için helallik alındı.Cevat Yakut’un Türk bayrağına sarılı tabutu,cenazeye gelenler tarafından son yolculuğu için omuzlara alındı ve cenaze aracına konularak, defnedilmek üzere Ulus Mezarlığı’na götürüldü.

Efsane hoca Prof. Dr. Yakut dualarla toprağa verildi ile ilgili etiketler