Efsane Enver Paşa tartışmasının kahramanı Twitter'a görkemli giriş yaptı...

Bundan 5 yıl önce TRT ekranlarında Pelin Çift'in hazırladığı gündem ötesi programında bir tartışma yaşanmıştı. O tartışmada 2Enver Paşa 80 tane Mustafa Kemal eder" diyen Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Müdürü Mustafa Çalık da artık Twitter'da. Çalık kısa sürede 10 bin takipçiye ulaşırken, kullanıcı adında bulunan İTC'yi soran bir takipçisine de neden İttihatçı olduğunu anlattı.

TRT'de yaşanan bu tartışmanın kahramanı Mustafa Çalık kullanılmaya başlanmasından 14 yıl sonra Twitter'a görkemli bir giriş yaptı.

Çalık ilk tweetinde buna işaret ederek "İcâd"ından 8 sene sonra cep telefonu, 14 sene sonra da twitter ile tanışma... İkisi de Halil İbrahim Yılmaz'ın eseridir. (Hani kötüsü gelirse "adres"i şaşırmayın diye söylüyorum. :) )" dedi. 

Efsane Enver Paşa tartışmasının kahramanı Twitter'a görkemli giriş yaptı...
Kısa sürede 10 bin takipçiyi geçen Çalık, bir sonraki mesajında ise sevenlerine teşekkür etti.  

 Efsane Enver Paşa tartışmasının kahramanı Twitter'a görkemli giriş yaptı... - Resim : 2

Koronavirüs ile mücadele eden adsız kahramanları da unutmayan Çalık, "Yüzlercesi içinde bazı hekimlerimizi, meselâ, Semra Kahraman'ı, Kemal Sayar'ı, E. Göka'yı, şahsen tanımadığım O. Müftüoğlu'nu çok seviyorum. Bunlar şöhretli olanlar, tanıyan herkes de çok seviyor. Bir de o kadar şöhretli olmayan, "adsız kahramanlar" var. Hepsine gıyabî şükrânla.." mesajını paylaştı. 

Efsane Enver Paşa tartışmasının kahramanı Twitter'a görkemli giriş yaptı... - Resim : 3

Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Müdürü Çalık, Fatih Sarıtaş adlı takipçisinin "Hoşgeldiniz. İsminizden sonraki "itc" ye takıldım. İttihatçılıkla işiniz olmaz, aslını merak ettim." sorusuna ise,

"Fâtih paşa, yanlış anlatmışlar size; benim İttihadçılıktan başka işim olmaz, neredeyse. :) Ziyâ Beyin ünlü ifâdesiyle: "İttihad-Terakki, Türk Milletinin rûhundan doğmuş bir mefkûre hamlesidir!" İTC mevzuunda hem Kemalistler, hem de bizim "sağcı" "gazeteci-yazar"lar yanılıyorlar."

Bu mevzudaki kanaatim, TRT'deki öfkeli bir tartışmada yaptığım o sert mukayeseden ibâret değil elbette. Bunlar "halef-selef" olmuş iki büyük başkumandan... Son büyük Osmanlı Paşaları... İkisine de saygı ve şükran borcumuz var. Haa, benim idealimdeki lider Enver Paşa, o ayrı...

Fâtih paşa, teşekkür ederim; bir hayli hoş ve ironik bir muhavereye vücut verdiniz; lâkin şu bahsettiğiniz "abone"lik mevzuunda sizden "ironik" olmayan ve gayet "istikrar"lı bir eylem bekliyoruz. :)"

sözleri ile cevap verirken, TRT'deki unutulmaz tartışmayı da hatırlattı. 

Efsane Enver Paşa tartışmasının kahramanı Twitter'a görkemli giriş yaptı... - Resim : 4

Efsane Enver Paşa tartışmasının kahramanı Twitter'a görkemli giriş yaptı... - Resim : 5

Efsane Enver Paşa tartışmasının kahramanı Twitter'a görkemli giriş yaptı... - Resim : 6

Efsane Enver Paşa tartışmasının kahramanı Twitter'a görkemli giriş yaptı... ile ilgili etiketler Mustafa Kemal Atatürk Twitter Koronavirüs Sosyal Medya mustafa çalık enver paşa İttihatçı İTC
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.