"Ecnebinin domuzu olacağımıza, Türk milletinin koyunu oluruz kardeşim!"

Hasan Kaçan'ın "Heredot Cevdet" tiplemesi kendine has hikâye anlatıcılığı referandum mevzusuna girdi. "Heredot Cevdet" bilindik üslubu ile vatandaşların kafalarındaki soru işaretlerini yanıtladı

"Heredot Cevdet" Türkiye'nin sıcak gündemine kayıtsız kalmadı ve "Referandum mevzusu"na girdi.

Hasan Kaçan on bölüm olarak gerçekleştirilen projeyi gönüllü olarak hazırladı.

EVROPA HIRTTAN SESLER KOROSU

Referandum için hazırladığı ilk skecine, "Aslan kükredi bir kere! Aslan, aslan olarak kalmalı" diyerek başlayan Heredot Cevdet, ilk bölümde vekillik yaş sınırının 18'e indirilmesi konusu ele aldı.

Heredot Cevdet, Avrupa'ya referandum sitemi ettiği videoda, "Alelade bir referandum değil! Çoluk çocuğumuzun istikbali için "evet" diyoruz. Zaten biz sanık başına gitmeden Evropa Hırttan Sesler Korosu hücuma başladı" ifadelerini kullandı.

Kendisine yöneltilen "Ama bize 'koyun' diyorlar" yakınmasına da yanıt veren Heredot Cevdet, "Ecnebinin domuzu olacağımıza Türk milletinin koyunu oluruz kardeşim!" yanıtını verdi.

YARGI NEDEN TARAFSIZ OLMALI?

Heredot Cevdet'in 2'nci bölümünde ise yeni anayasada yer alan "yargının tarafsızlığı" ilkesinin önemi anlatıldı.

Heredot Cevdet'in ilerleyen bölümlerde ise, "Tek adamlık-diktatörlük mü geliyor? Neden 600 milletvekili? Seçimlerin 5 yılda bir yapılmasının faydası ne? Yönetimin tek elde toplanması iyi bir şey mi?Askeri mahkemeler neden kaldırılıyor? Partili cumhurbaşkanı tarafsız olur mu? Devletin bütçesini kim yapacak? Rejim mi değişiyor, ne oluyor?" konularına değineceği öğrenildi.

gersIkgerrthrrhthrthrthhhh

"Ecnebinin domuzu olacağımıza, Türk milletinin koyunu oluruz kardeşim!" ile ilgili etiketler Hasan Kaçan heredot cevdet referandum evet
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.