Ece Erken'in 'ambulans 40 dakikada geldi' iddiasını İstanbul Sağlık Müdürlüğü yalanladı

Ünlü sunucu Ece Erken, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu için ambulansın 40 dakikada geldiğini belirterek ambulansın geç gelme nedenini sormuştu. İstanbul Sağlık Müdürlüğü, "İlk çağrı gelişi olan saat 00.39'dan olay yerine ambulansımız 7 dakika 43 saniyede ulaşmış olup, hastanın ilk müdahalesi yapıldıktan sonra olay yerinden sağlık kuruluşuna 4 dakika 23 saniyede ulaştırılmıştır." açıklamasını yaptı.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak sosyal medyada gerçeği yansıtmayan ifadelere yer verildiği belirtildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, konunun titiz bir şekilde incelendiği vurgulanarak, 112 Komuta Kontrol Merkezi kayıtlarına göre 27 Ocak saat 00.39'da ''iki kişinin vurulduğu'' yönünde ihbar alındığı ve saat 00.41'de adrese yakın iki merkezden ekiplerin yönlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Ateşli silahla yaralanmış kişilerden ağır olan yaralıya, olay yerine saat 00.47.04'te ilk varan ambulansımız tarafından acil müdahalesi yapılmış olup, saat 00.56.47’de olay yerinden ayrılmış ve Acıbadem Int. Yeşilköy Hastanesine saat 01.00.10’da yolda tedavisi yapılarak (kalp masajı yapılarak) ulaştırılmıştır. Hastaya acil serviste 01.42’ye kadar müdahale edilmiş, sonrasında EX kararı verilmiştir.

İlk çağrı gelişi olan 00.39'dan olay yerine ambulansımız 7 dakika 43 saniyede ulaşmış olup, hastanın ilk müdahalesi yapıldıktan sonra olay yerinden sağlık kuruluşuna 4 dakika 23 saniyede ulaştırılmıştır. Ancak tüm müdahalelere rağmen hasta kurtarılamamıştır.''

ECE ERKEN İSYAN ETMİŞTİ

Sosyal medya hesabından, saldırıda öldürülen Şafak Mahmutyazıcıoğlu için istenen 40 dakikada gelme nedenini soran Ece Erken, "Cundalı Yeşilköy Balıkçısı'na en yakın hastanenin arabayla mesafesi 5 dakika. Saat 00.20 trafik de yok ve ambulans 40 dakikada geliyor. Ve kocam kan kaybından ölüyor. Ambulansın gecikme sebebini istiyorum." demişti.

 

Ece Erken'in 'ambulans 40 dakikada geldi' iddiasını İstanbul Sağlık Müdürlüğü yalanladı ile ilgili etiketler ambulans Ece Erken şafak mahmutyazıcıoğlu İstanbul Sağlık Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.