Ebubekir Sofuoğlu: Lezbiyenliğe bulaşmış bu kupayı reddediyorum

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, A Milli Kadın Voleybol Takımı‘nın Avrupa Şampiyonu olmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yavrularımızı tehdit eden lezbiyenliğe bulaşmış bu kupayı reddediyorum." dedi.

Sırbistan’ı 3-2’lik skorla yenerek tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, tüm Türkiye'de büyük bir sevinç yarattı.

EBUBEKİR SOFUOĞLU: LEZBİYENLİĞE BULAŞMIŞ BU KUPAYI REDDEDİYORUM

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonlu olmasının ardından X hesabından bir paylaşım yaparak “Hani sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olması önemliydi? Lezbiyenlik ahlaklılık mıdır? Yavrularımızı tehdit eden lezbiyenliğe bulaşmış bu kupayı reddediyorum. Lezbiyenlik şampiyonlukla meşrulaşacaksa, dünya çapında başarılı bir hekim de organ mafyası ile çalışabilir öyle mi?” ifadelerini kullandı.

Ebubekir Sofuoğlu: Lezbiyenliğe bulaşmış bu kupayı reddediyorum

 EBUBEKİR SOFUOĞLU KİMDİR?

İngilizce, Arapça, Rusça, Sırpça, Hırvatça ve Boşnakça olmak üzere 6 dil bilen Sofuoğlu 1986 Sakarya İmam Hatip Lisesi mezunudur. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirmiş, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal-Siyaset Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamlamış ve 1998 yılında da Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Anabilim dalında doktora eğitimini ikmal etmiştir.

2004-2006 yılları arasında TİKA görevlisi olarak birer yıl Kırım ve Kosova’da misafir öğretim üyeliği yapmıştır. Buna ilaveten 25 ülkede saha çalışmalarını sürdürmüştür.

Yayınlanmış 7 adet kitabı olan Sofuoğlu’nun ulusal ve uluslararası 30’u aşkın makalesi vardır. Yapmış olduğu saha çalışmalarını ve Osmanlı Devleti’ni anlatan ulusal ve uluslararası sergiler açmıştır.

Sakarya Üniversitesi Balkanlar Koordinatörü olan Sofuoğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde Öğretim Üyesi olarak vazifesine devam etmektedir.

Ebubekir Sofuoğlu: Lezbiyenliğe bulaşmış bu kupayı reddediyorum ile ilgili etiketler voleybol şampiyon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.