Ebubekir el Bağdadi orada halifelik ilan etmişti! DEAŞ kaybetmek üzere...

Musul'daki Irak ordu birlikleri, DEAŞ terör örgütü lideri Ebubekir el Bağdadi'nin üç yıl önce halifelik ilan ettiği El Nuri Camii'ne birkaç yüz metre uzaklıkta.

Terör örgütü DEAŞ, Irak'taki kalesi Musul'u her an kaybedebilir. Irak ordusu, bu sabah kanlı örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi'nin üç yıl önce halifelik ilan ettiği El Nuri Camii'ne doğru ilerlediklerini duyurdu.

Yerel kaynaklar, Musul Kız Lisesi'ni terör örgütünden kurtaran askerlerin El Nuri Camii'ne mesafesi şu anda 300 metreden az.

Teröristler haftalardır Eski Şehir bölgesinde kuşatma altında tutuluyor.

musul

CAMİLERDEN TESLİM OL ÇAĞRILARI YAPILIYOR

Dün bölgedeki camilerden yapılan anonslarda, DEAŞ militanlarına teslim olmamaları halinde ölecekleri birçok kez duyuruldu.

DEAŞ, şu anda yalnızca iki mahalleyi elinde tutuyor ancak Eski Kent'in labirent gibi sokakları haftalardır teröristlere avantaj sağlıyor. Birçok noktaya tuzak döşeyen DEAŞ'lılar, keskin nişancı atışlarıyla Irak askerlerine karşı koyuyor.

Kenti kurtarmak için son saldırıyı Pazar günü başlatan Irak ordusu, iki mahallede canlı kalkan olarak tutulan 100 bin sivil nedeniyle çok dikkatli ilerliyor.

Ebubekir el Bağdadi orada halifelik ilan etmişti! DEAŞ kaybetmek üzere... ile ilgili etiketler DEAŞ Musul ebubekir el bağdadi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.