Ebru Gündeş'in adı tarihe geçti! Geçirdiği beyin kanaması literatüre girdi

Şarkıcı Ebru Gündeş bundan 21 yıl önce geçirdiği beyin kanamasıyla ölümün eşiğinden dönmüştü. Ancak bu tatsız durum Gündeş'in adının tarihe geçmesine yol açtı. Dünya tarihinde ilk kez beyin kanaması geçirme sırada görüntülenen ilk kişi oldu.

90'lı yıllarda Ebru Güneş ismini duymayan yoktu. Şarkıcının her bir şarkısı müzik listelerinde yer alıyordu. Ancak "Dön Ne Olur" albümünün tanıtım gecesinde geçirdiği beyin kanaması Gündeş'in hayatını değiştirdi.

Kariyerinin en parlak dönemini geçiren Ebru Gündeş, albümünün basın tanıtımı sonrası gazetecilerle ayak üstü sohbet ediyordu. Dön Ne Olur şarkısını söylemek isterken birden yardımcısına işaret ederek "Başım dönüyor" dedi.

Kimsenin bu elim olaydan daha haberi yoktu. Bu esnada kameralar da Ebru Gündeş'e odaklanmıştı. Gündeş'in gözleri bir anda kaymaya başladıktan hemen sonra sanatçı olduğu yere düşmüştü. Albümün müzik direktörü İlyas Tetik hemen Ebru Gündeş'i kucağına aldı. Ambulans çağrıldı ve vakit kaybetmeden ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldı.

LİTERATÜRE GEÇTİ

Tedavi sonrası sağlığına kavuşan Ebru Gündeş adını tarihe yazdırdı. Zira beyin kanaması geçirdiği sırada görüntülenen tek kişi olarak adını literatüre yazdırdı.

Konuyla ilgili Ebru Gündeş'in doktoru Prof. Dr. Cemal Kuday'ın Finlandıyalı bir meslekdaşının kendisine söylediklerini şöyle aktarıyorİ:

Ebru Gündeş, O Ses Türkiye'ye geri döndü

'Bu film, bir kanamanın dünyada ilk resmedilişidir. Yani kanama anında çekilmiş ilk resmidir. Şu ana kadar dünyada öyle bir görüntü yok. Kanama anında resmi çekilen ilk hasta' dedi. Bu görüntülerin ardından sahnede de yine bu sanatkar kızımız dumanlar içinde sahneye çıkıyor. Demek istedi ki, ameliyat, zamanında, uygun merkezlerde ve tecrübeli ellerde yapılırsa hastalar kısa zamanda normal yaşama dönebiliyorlar. Endovasküler (kapalı ameliyat) yaparsak bunların normal yaşama dönmesi daha uzun zaman alabiliyor."

Ebru Gündeş'in adı tarihe geçti! Geçirdiği beyin kanaması literatüre girdi - Resim : 2

 

Ebru Gündeş'in adı tarihe geçti! Geçirdiği beyin kanaması literatüre girdi ile ilgili etiketler Ebru Gündeş
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.