Earth, Wind & Fire grubunun yıldızı Andrew Woolfolk hayatını kaybetti

Deniece Williams, Stanley Turrentine, Phil Collins, Twennynine, Philip Bailey ve Level 42 gibi sanatçılarla işbirliği yapan ve uzun yıllardır 'Earth, Wind & Fire' grubunda saksafon çalan Andrew Woolfolk, 71 yaşında hayata veda etti.

Amerikalı saksafoncu Andrew Woolfolk vefat etti. 'Earth, Wind & Fire' grubunun vokalisti Philip Bailey yaptığı açıklamada, arkadaşının altı yıldan fazla süredir bir hastalıkla mücadele ettiğini belirtti. Hastalığın ne olduğu açıklanmadı.


WOOLFOLK'UN KARİYER HAYATI

Earth, Wind & Fire’a 1973’te katılan Woolfolk’un, grupla yaptığı ilk albüm “Head to the Sky” oldu.

Woolfolk, grupla 1993’e kadar çalıştı.

Woolfolk, grubun dışında da çeşitli müzisyenlerle çalıştı. Woolfolk, Philip Bailey’in solo albümlerinin yanı sıra, Phil Collins’in “Dance Into the Light” albümünde çaldı.

Grubun hitleri arasında, “That's the Way of the World”, “Boogie Wonderland”, "Shining Star", “September”, "Sing a Song" ve "Got to Get You Into My Life" yer alıyor.

R&B ve funk türünde müzik yapan grup, dünya genelinde 90 milyondan fazla albüm sattı.

Earth, Wind & Fire grubunun yıldızı Andrew Woolfolk hayatını kaybetti

Earth, Wind & Fire grubunun yıldızı Andrew Woolfolk hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Andrew Woolfolk earth Wind & Fire
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.