e- YÖKDİL için başvuru ekranları erişime açıldı! e- YÖKDİL ne zaman, sınav ücreti ne kadar? e- YÖKDİL hangi illerde olacak?

6 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan elektronik yabancı dil sınavı için başvuru ekranları erişime açıldı. Söz konusu sınava girecek olan adaylar, sınav başvuru ekranlarını sorgulamaya başladı. Bu noktada, e- YÖKDİL sınav ücreti, sınav yerleri ve daha pek çok sorunun cevabı merak edildi. İşte e- YÖKDİL sınavına ilişkin ayrıntılar…

Üniversitelerde, kamu kurumlarında ve farklı alanlarda görev almak isteyen kişiler, ilgili kurumlar tarafından belirlenmiş olan şartları sağlamak ile yükümlülerdir. Bu noktada söz konusu alanlarda görevlendirilmek, akademik kariyerlerine devam edebilmek veya farklı hizmetler sunabilmek isteyen kişilerin sağlamaları gereken başlıca şartlardan biri de yabancı dil şartıdır.

Başta YDS olmak üzere YDS ile denkliği bulunan diğer yabancı dil sınavları da adaylar tarafından sık sık araştırılmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda elektronik ortamda da yabancı dil sınavı düzenlemeye başlayan ÖSYM, bu kapsamda yeni bir duyuru yayınladı. e- YÖKDİL sınavı için paylaşılmış olan duyuruda adayların başvurularının kabul edilmeye başlanmış olduğu bildirildi. Peki, e- YÖKDİL ne zaman? e- YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar?

BAŞVURU EKRANLARI ERİŞİME AÇILDI!

Geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesi üzerinden yeni bir duyuru yayınlayan ÖSYM, e- YÖKDİL için önemli açıklamalarda bulundu. İlgili sınava girmek isteyen adaylar için 12 Nisan tarihi itibari ile başvuru ekranlarının erişime açılmış olduğunu belirten ÖSYM, başvuru sürecinin 26 Nisan tarihine kadar devam edeceğini ifade etti. Başvuruların, ÖSYM sistemi üzerinden online olarak kabul edildiği bildirildi.

E- YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ VE SINAV YERLERİ

e- YÖKDİL için başvuru ekranları erişime açıldı! e- YÖKDİL ne zaman, sınav ücreti ne kadar? e- YÖKDİL hangi illerde olacak?

6 Mayıs tarihinde İngilizce- Sosyal Bilimler alanında düzenlenecek olan e- YÖKDİL için yeni bir duyuru yayınlayan ÖSYM, bu sene sınavın Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir illerinde bulunan e- Sınav uygulama binalarında gerçekleştirileceğini ifade etti. Sınava girecek olan adaylar için kontenjan kısıtının bulunduğunu ifade eden ÖSYM, illere göre belirlenmiş olan kontenjan sayılarını şu şekilde açıkladı:

  • Ankara: 4 bin 196 kişi
  • İstanbul: 460 kişi
  • İzmir: 116 kişi
  • Adana: 306 kişi

3 saat sürecek olan sınav için başvuru ücretinin 360 TL olduğunu belirten ÖSYM, kontenjanların dolması durumunda başvuru ekranlarının da erişime kapanacak olduğunu ifade etti.

e- YÖKDİL için başvuru ekranları erişime açıldı! e- YÖKDİL ne zaman, sınav ücreti ne kadar? e- YÖKDİL hangi illerde olacak? ile ilgili etiketler YÖK YÖKDİL başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.