E-Okul.meb.gov.tr karne sorgulama 2022! Karne sonuçları nasıl öğrenilir?

E-Okul.meb.gov.tr karne sorgulama 2022 yılında yeniden gündemde. 17 Haziran tarihinde kapacak okulların ardından öğrenciler 3 aylık bir yaz tatili dönemine girecekler. Velilerde çocuklarının son durumlarını öğrenmek için karne sonuçları nasıl öğrenilir sorusuna cevap aramaktadır.

E-Okul.meb.gov.tr karne sorgulama 2022 yılında yeniden gündeme geldi. 17 Haziran Cuma gününde okulların kapanmasının ardından ilk ve orta dereceli öğrenciler 3 aylık bir yaz tatilinde dinlenme şansını elde edecekler. Ve hemen öncesinde de karnelerini alarak sınıflarını geçip geçmediklerini ya da takdir veya teşekkür belgesi alıp almayacaklarını öğrenecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2021-2022 eğitim öğretim takvimi daha önceden yayınlanmış ve okulların kapanacağı tarih 17 Haziran olarak kamuoyu ile paylaşılmıştı. Velilerde çocuklarının son durumlarını öğrenmek için E-Okul sistemi üzerinden karne durumlarını sorgulayabileceklerdir.

E Okul Karne Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

E-Okul VBS sistemine giriş yapmadan hemen önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmak ve hemen ardından da karşınıza çıkan ekranda sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlamak gerekmektedir.

Bu bilgilerin doğru girilmesi sonrasında karşınıza ikinci bir bölüm gelecektir. Bu bölümde de öğrencinin kimlik bilgileri ya da eğitim bilgileri karşınıza çıkacaktır. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi…

E-Okul.meb.gov.tr karne sorgulama 2022! Karne sonuçları nasıl öğrenilir?

Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten hemen sonra sistem otomatik olarak açılacaktır. Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini anında öğrenebilirsiniz.

Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmanız mümkün olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer almaktadır.

E-Karne Nereden Görüntülenir?

e-Karne öğrencilere dijital olarak verilecek karnelerdir. Pandemi sürecinde karneler Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden paylaşılacaktır.

Tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlanabiliyor.

E-Okul.meb.gov.tr karne sorgulama 2022! Karne sonuçları nasıl öğrenilir? ile ilgili etiketler e-Okul e-okul karne sorgulama karne sorgulama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.