E-Okul ile karne notlarını öğrenebilirsiniz! İşte e Okul veli bilgilendirme sistemi...

Mobil e Okul veli bilgilendirme sistemi ile karne notu öğrenebileceksiniz. Bu gün milyonlarca öğrenci karne alacak. Nerede olursanız olun MEB tarafından geliştirilen E-Okul Veli Bİlgilendirme Sistemi giriş sayfası ile karne notlarını öğrenebilirsiniz.

Bu gün 2016-2017 eğitim öğretim yılının sonuncu günü. Milyonlarca öğrenci bir yıl süren zorlu maratonda sona geldi. Öğrenciler bu günden itibaren uzun bir tatile çıkıyor. Atık E-Okul Veli Bİlgilendirme Sistemi giriş sayfası ile karne notlarını öğrenebilirsiniz. MEB tarafından geliştirilen e okul sisteminde veliler mobil cihazlardan da öğrencilerin profillerine giriş yaparak karne notunu görebilirler. İşte e Okul giriş ve detaylı bilgiler.

Türkiye'nin gündeminde bu gün karne heyecanı var.e okul veli bilgilendirme sistemi girişi yapmak ve öğrencilerin karne notunu öğrenmek için haberimizden faydalanabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında geliştirilen e-okul veli bilgilendirme sistemini mobil cihazlarınıza indirerek öğrencilerin eğitim bilgilerini detaylarıyla beraber görebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken aşağıda verdiğimiz bağlantıları kullanmak olacak. İşte E Okul giriş ekranı ve önemli bilgiler.

Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi için tıkla

E okul mobil vbs indirmek için tıkla (Android)

E okul mobil vbs indirmek için tıkla (İOS)

e_okul_karne_1

E-okul sistemine nasıl girilir?

MEB tarafından hazırlanan bu uygulamaya, öğrenciler e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik no ve şifre bilgileriyle giriş yapabilirler. E-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) ile yukarıda bahsetmiş olduğumuz maddelerin dışında devamsızlık gün sayısını da öğrenmek oldukça basittir.


Okullar ne zaman kapanacak?

2. dönem için 6 Şubat 2017 Pazartesi günü ders başı yaptı. 2016-2017 eğitim öğretim yılı ise 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Yani yaz tatili 9 Haziran 2017 Cuma günü başlamış olacak.


2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ne zaman başlayacak?

Gelecek eğitim öğretim yılının çalışma takvimi yayımladı. Buna göre 2017-2018 eğitim öğretim yılı, 18 Eylül 2017 Pazartesi başlayacak, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.
e-okul giriş, e okul vbs, e-okul veli bilgilendirme sistemi, e-okul not görüntüleme işlemlerini haberimiz üzerinden sağlayabilirsiniz.


e-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

e-Okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.

e-Okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.


e-Okul şifre alma işlemleri neler?

e-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-Okull veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz; Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler; Devamsızlık durumu, Sınav, proje ve davranış notları, Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi, Gelişim raporları, PYBS sınav bilgileri, nakil bilgileri, Karne notları.


E Okul Mobil Uygulaması nedir?

E okul mobil uygulaması farklı işletim sistemlerine göre hazırlanmıştır. Bu açıdan kişilerin işletim sistemlerine göre uygulama marketlere giriş yaparak uygulamayı indirmesi gerekir. İndirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından e okul mobil uygulaması otomatik olarak cihazlara kurulacaktır. Kurulum işleminin bitmesi ile birlikte ise herhangi bir sorun yaşamadan giriş yapılarak bilgi sağlanabilir. E okul mobil uygulaması aracılığıyla da yine öğrencilerin okuldaki tüm durumları hakkında bilgi sağlanacaktır. Özellikle ders notları bölümü yoğun bir kullanım alırken, veli ya da öğrencilerin ders notlarını takip etmek için e okul mobil uygulamasındaki notlar bölümünü de kullanabilir. E okul mobil uygulamasının kullanımından indirime işlemlerine kadar hiçbir bölümünde ücret istenmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan sistem sayesinde her zaman öğrencilerin takibinin yapılarak, okul hakkında bilgi alınması sağlanmıştır. Eğer sizler de akıllı cep telefonları ya da tablet kullanıyorsanız mobil uygulamayı cihazlarınıza indirebilirsiniz. Belirli aralıklarla güncellemesi yapılan uygulamanın güncellemelerinin de takip edilerek gerektiği zamanlarda cihazlara yüklenmesi önemlidir. Böylece sorun yaşanmadan sistem sürekli kullanılabilir.

Giriş Kodu: Giriş kodu alanına, bu alanın üstünde bulunan rakamı yazınız. Her bağlantıda bu rakam değişecek ve yeni rakamı bu kutucuğa yazmanız gerekecektir.

Kullanıcı Adı: İlgili birimce verilmiş olan verilmiş olan Kullanıcı Adını ilgili kutucuğa yazınız.

Şifre: İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda e-okul Modülleri görülmektedir. Bu kısımda kullanıcı; şifre değişikliği yapabilir, e-okul haberlerine ya da diğer bilgilere erişebilir.

Şifre Değişikliği: Bu seçeneği tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacaktır. Açılan bu sayfada şifre değişikliği yaparken dikkat etmeniz gereken kurallar sıralanmıştır.

Eski Şifreniz: İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir.

Yeni Şifreniz: Bundan sonra kullanmak istediğiniz şifreyi yazacağınız alandır.

Yeni Şifreniz (Tekrar): Sistemin yeni şifrenizi doğrulaması için yeni şifrenizi bu alana tekrar yazmanız erekmektedir.

Öğrenci ve velilere karne uyarısı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından karne alacak öğrencilere ve ailelerine önemli tavsiyelerde bulunuldu.

Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Psikoloğu Murathan Nal, karnenin yıl içinde yapılan ve yapılmayan davranışların bir tür sonucu olduğundan bahsederken, öğrencilerin uzun yaz tatilinde dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çekti. İyi karne karşısındaki davranışların neler olabileceğine değinen Psikoloğu Murathan Nal, “Akademik başarının sayısal değerlere yansıdığı ‘karne’ öğretim durumunu yansıtan bir belgedir. Sanılanın aksine iyi karneyle alakalı bahsedilebilecek çok şey vardır. Bir öğrencinin akademik başarısı ve derslerdeki bilgisi iyiyse bu durumun böyle devam etmesi için çaba gösterilmelidir. Akademik anlamda öğrencinin ve ailenin yaptığı birçok davranışın doğru olduğu anlamına gelir. Bu düzenin bozulmamasına gayret göstermek iyi olan şeylerin devamını getirecektir. İyi karne alınması durumda ödül durumunun çok da abartılmaması gerekir. Unutmamak gerekir ki çok çalışmanın ödülü başarıdır” dedi.

Eve getirilen kötü karne için ailelere önerilerde bulunan Murathan Nal, “Karnesi kötü gelen öğrenciyi karnesi iyi gelen öğrenciyle ‘kıyaslamak’ kesinlikle uzak durulması gereken önemli bir konudur. Yapılan bir diğer yanlış ise öğrencinin dinlenmesine, tatil yapmasına müsaade etmeden çalışmasını beklemektir. Bu durum öğrencinin ve ailenin arasındaki ilişkiyi bozar ve istenilen sonuçları elde etmesine engel olur” diye konuştu. Yaz tatilini verimli geçirmenin yolları nedir? sorusuna cevap veren Nal, “Uzun bir yaz tatili var. Bu yaz tatilinde öğrencimizin olabildiğince dinlenmesini sağlamak, dinlenmesini sağlarken de bazı koşullara dikkat etmemiz iyi olacaktır. Okul dolayısıyla çocuğunuzla geçiremediğiniz, yapamadığınız şeyleri yapmaya özen göstermeniz siz velilerimizden ricamızdır. Bir diğer önemli nokta öğrencimizin teknoloji kullanımı denetimi siz velilerimizin denetiminde olmalıdır. Dinlenmeyi her öğrenci hak eder, tatil dönemini dinlenerek, enerji toplayarak geçirmek en iyisidir. Okulların açılmasına yakın tarihlerde günlük tekrarlarınıza başlamak iyi bir dönem geçirmenize yol açabilir” şeklinde konuştu.

E-Okul ile karne notlarını öğrenebilirsiniz! İşte e Okul veli bilgilendirme sistemi... ile ilgili etiketler e-Okul Karne karne notu e okul veli bilgilendirme sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.